12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyle6 idei de amenajare pentru un dormitor în stil rustic

6 idei de amenajare pentru un dormitor în stil rustic

Vrei să amenajezi un dormitor rustic? Iată care sunt elementele pentru care să optezi și cum trebuie să arate o încăpere în acest stil, din articolul pe care ți l-am pregătit!

Mobilă din lemn

Oricare ar fi piesele de mobilier pe care le alegi pentru dormitor, lemnul cu aspect cât mai natural reprezintă alegerea optimă, mai ales dacă este nelăcuit. Desigur, mobila modernă nu își are locul într-un decor rustic. Pentru a amenaja corect un astfel de spațiu, optează pentru un pat nou pentru dormitor, dintr-un material natural, precum lemnul. Acesta oferă căldură și farmec oricărui dormitor, menit să te relaxeze după o zi de muncă. Mai mult, este extrem de rezistent în timp, de aceea îl poți lua în calcul când vine vorba de pat, mai ales dacă vorbim despre esențe tari, precum stejarul și fagul. Din fericire, există o gamă variată de paturi matrimoniale din lemn, pe care să le alegi în funcție de textură, cromatică și finisajele preferate. Pentru că în casele rustice se potrivește lemnul, poți opta pentru lambriuri sau podele din același material dar și bușteni, care au atât rol funcțional, cât și estetic.

Etajere din lemn deschis la culoare

Dacă vrei să scoți în evidență pereții, optează pentru etajere din lemn deschis la culoare. Pune pe ele flori, cărți și alte elemente decorative, care să se integreze în restul decorului. Este recomandat să alegi polițe din lemn, care să se potrivească cu restul pieselor din același material. În caz contrar, acestea nu vor întregi corespunzător designul încăperii. Păstrează o amenajare simplă și nu încărca policioarele cu zeci de obiecte.

Pături și covoare din blană

Vrei să decorezi cu succes un dormitor rustic? Adaugă pături din blană artificială pe pat sau amplasează un covor din același material, în zona ușii sau a șemineului, dacă e cazul. Chiar dacă vorbim despre o amenajare în stil rustic, dormitorul trebuie să fie elegant și discret. Din acest motiv, nu exagera cu aceste articole, ci limitează-te la maximum două.

Nuanțe pământii

Într-un dormitor rustic, vei avea nevoie de nuanțe închise, pământii. Optează pentru culori precum maro sau verde, indiferent dacă le alegi pentru decorațiuni sau obiectele de mobilier.

Dacă încăperea ți se pare prea închisă, adaugă un strop de culoare, cu ajutorul perdelelor sau al covoarelor, care arată excelent în acest spațiu. Pentru a evita monotonia, include elemente decorative în nuanțe de roșu sau cărămiziu, extrem de plăcute și relaxante.

Ghivece și plante de apartament

În spațiile rustice dar și în cele industriale, poți pune ghivece cu plante decorative, care oferă un plus de prospețime întregului spațiu. Nu te mulțumi doar cu plantele verzi, ci strecoară și câteva plante cu flori, pentru mai multă culoare în dormitor.

Decorațiuni unice

În final, un dormitor rustic poate fi pus în evidență de o serie de decorațiuni unice, naturale. Poți integra coșuri de diferite dimensiuni, cu fructe uscate, coroane din crengi, obiecte de decor din lemn nefinisat sau ghirlande din conuri de brad, care arată excelent.

La fel de importante sunt și elementele decorative textile, care completează stilul rustic. Alege covoare țărănești, blănuri și cuverturi tradiționale, alături de perne decorative, draperii și lenjerii de pat, confecționate din in, iută sau pânză groasă.

Alte accesorii care se integrează de minune într-un dormitor rustic? Vasele din lut, obiectele din lemn nefinisat sau coșurile împletite, care pot fi plasate pe noptiere sau etajere.

Stilul rustic se caracterizează prin confort, simplitate și accente care amintesc de reîntoarcerea la natură. Ține cont de sugestiile noastre și bucură-te de un dormitor comod!

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă