Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

5 trucuri pentru a folosi cu succes ulei de cocos în rețetele tale

5 trucuri pentru a folosi cu succes ulei de cocos în rețetele tale

Probabil ai auzit că uleiul de cocos este folosit cu succes în bucătărie, însă nu știi dacă va funcționa cu brio și în cazul rețetelor tale.

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2018 - 16:59

Te gândești că untul este solid, în timp ce uleiul de nucă de cocos are o altă consistență, nu este întotdeauna solid.

Într-adevar, consistența uleiului de nucă de cocos diferă în funcție de temperatura locului în care se află depozitat. Temperaturi mai scăzute îl vor menține solid,  la temperaturi înalte se poate topi, devenind lichid sau semi-solid.

Aceste modificări de consistență nu afectează modul în care poți folosi uleiul de cocos în bucătarie și nici calitatea acestuia. De știut este și că uleiul de cocos nu necesită refrigerare. Spre deosebire de alte uleiuri, rezistă depozitat perioade lungi de timp.

Poți folosi ulei de cocos pentru a înlocui orice tip de grăsime cum ar fi untul, uleiul vegetal, uleiul de măsline. Vei păstra aceeași cantitate în rețete. Astfel, in loc de o lingură de ulei de floarea-soarelui, vei folosi o lingură de ulei de cocos.

Sfaturile de mai jos te vor ajuta să folosești uleiul de cocos rapid, în orice rețetă, chiar dacă se află în stare lichidă, iar tu ai nevoie urgent de el.


Truc numărul 1

Măsoară o lingură de ulei de nucă de cocos și pune-o în compartimentul unei tăvi de cuburi de gheață. Umple cu atenție fiecare compartiment și introdu tava în congelator. În aproximativ o oră uleiul va fi solid. Scoate cuburile din tavă și pune-le într-o pungă pentru congelare. În felul acesta ai obtinut măsura de ulei de cocos pe care să o ai la îndemână. Pur și simplu scoți cantitatea dorită din congelator și o lași să se dezghețe până când are consistența pe care rețeta ta o cere.


Truc numărul 2

În cazul în care nu ai avut răgaz să îți pregătești cuburile de ulei de nucă de cocos congelate, uleiul tău de cocos este în stare lichidă și ai nevoie de el solid, asemeni untului, nu-i nimic! Măsoară cantitatea pe care rețeta o spune și introdu în frigider uleiul de nucă de cocos. În 5-10 minute va avea consistență asemeni untului.


Truc numărul 3

Nu depozita uleiul de nucă de cocos în frigider, chiar dacă pare o modalitate simplă  de a avea ulei de nucă de cocos în stare solidă, la îndemână în orice moment. Vei obține un ulei de cocos extrem de dur, pe care te vei chinui să îl scoți din borcan și să îl tai cu un cuțit. Vei fi nevoit să aștepți foarte mult până să obții consistența moale de care ai nevoie, asemeni untului.


Truc numărul 4

Nu introduce niciodată uleiul de nucă de cocos la microunde pentru a îl înmuia sau topi. Acizii grași importanți și antioxidanții din uleiul de nucă de cocos nu vor supraviețui. Prin urmare, în felul acesta vei distruge beneficiile nutriționale și sănătoase pe care uleiul de nucă de cocos ți le oferă și pentru care este atât de popular și iubit.


Truc numărul 5

Utilizează întotdeauna ulei de nucă de cocos virgin, acesta are o calitate superioară față de uleiul de cocos rafinat, obișnuit, lucru datorat modului de producție. În cazul acestuia din urma pot intra în componența lui substanțe chimice. Uleiul de cocos virgin, pentru că nu este folosit niciun filtru artificial, are mirosul și gustul autentic. Astfel, pentru reușita rețetelor tale, pentru a nu fi influentat rezultatul, alege ulei de cocos virgin.

Comentarii