14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyle5 sfaturi pentru a obține o recoltă bogată de tomate

5 sfaturi pentru a obține o recoltă bogată de tomate

Alegerea soiului, fertilizarea și aplicarea unor tratamente cu ajutorul unui atomizor, o udare abundentă cu ajutorul unui sistem de irigații modern (prevăzut, în funcție de nevoie, cu o motopompă) sau micile intervenții de întreținere sunt doar câteva dintre etapele care te ajută să obții acea recoltă bogată de tomate pe care ți-o dorești. 

Fie că producția de roșii s-a transformat într-o afacere, fie că legumele sunt destinate consumului propriu, fiecare dintre noi ne dorim să ne bucurăm de savoarea unor tomate bine coapte, mari și savuroase. Desigur, gospodarii știu deja care sunt pașii necesari pentru a obține o recoltă superioară de roșii, dar elementele precum gustul, calitatea sau aspectul aproape perfect al produsului sunt acelea care fac diferența între un pasionat de grădinărit și un adevărat profesionist. 

Specialiștii în grădinărit oferă o serie de recomandări mai mult sau mai puțin cunoscute pentru a te putea bucura de o recoltă bogată de tomate de cea mai bună calitate:

 

1. Optează pentru fertilizarea foliculară cu ajutorul unui atomizor!
 

Ca nivelul de calitate al tomatei să fie unul înalt, specialiștii în grădinărit recomandă aplicarea unei fertilizări foliare în fenofazele importante: înflorire, legare, creștere și coacere. Aceste etape de dezvoltare solicită o cantitate superioară de nutrienți, iar fertilizarea foliară asigură o asimilare imediată a suplimentelor. Ca substanțele să fie distribuite uniform, se recomandă utilizarea unui atomizor!

 

2. Potasiul ține dăunătorii la distanță!

 

Un atomizor este foarte util și atunci când aplici tratamente plantelor. Dacă vrei să pui accentul pe prevenție, poți opta pentru administrarea foliară a suplimentelor de potasiu. O cantitate optimă din această vitamină întărește sistemul imunitar al plantei și ține la distanță atât bolile, cât și dăunătorii.

 

3. Roșiile au nevoie de multă apă!

 

Un sistem de irigații este elementul crucial într-o plantație de tomate. Plantele au nevoie de o cantitate mare de apă, dar și de un plan de irigare respectat cu strictețe. Pentru că majoritatea gospodarilor preferă ca sursă de apă propria fântână, este posibil să fie nevoie și de o motopompă care să asigure un debit continuu și un nivel optim de presiune.

 

În funcție de etapa de dezvoltare, irigarea trebuie făcută astfel:

ca răsaduri: o dată la 5-7 zile;
în perioada legării rodului (înflorire): o dată la 9-12 zile;
în perioada de coacere: o dată la 14-20 zile.
 

Pentru a te asigura că udarea plantelor este una eficientă, nu uita să integrezi în sistemul tău de irigații o motopompă. 

 

4.            Nu neglija lăstarii lacomi!

 

Ca nutrienții să fie direcționați către fructe, nu uita să înlături acei lăstari goi, care nu prezintă flori/ fructe. Aceștia mai sunt cunoscuți și sub denumirea de lăstari lacomi deoarece consumă fără rost o parte din resursele necesare creșterii și dezvoltării tomatelor.

 

5.            Pentru un plus de gust, adaugă plante aromatice!

 

Specialiștii în grădinărit spun că, pentru a te putea bucura de niște roșii savuroase, poți planta printre tomate și câteva tufe de ierburi aromatice. Ai grijă, în schimb, să le ții sub control creșterea! În caz contrar, vor face umbră plantelor, iar acestea se vor usca în partea inferioară a tulpinei.

 

Sfatul bonus: nu uita de echipamentele de grădinărit!

 

O motopompă, un sistem de irigații performant sau un atomizor sunt doar câteva dintre echipamentele de care ai nevoie pentru a le oferi tomatelor tale o îngrijire optimă. BRONTO, echipa ta de încredere atunci când vine vorba de unelte, utilaje și accesorii de grădinărit, îți pune la dispoziție tot necesarul de echipamente! Cu BRONTO, atât tu, cât și plantele tale, vă bucurați de performanța unor produse de calitate!

 

Vrei să cultivi roșii sau alte legume în grădina ta? Fă o vizită la BRONTO și asigură-te că deții toate utilajele de care ai nevoie!

 

Articol redactat de: SEO365.ro

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă