13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyle5 sfaturi de care să ții cont când amenajezi o casă de...

5 sfaturi de care să ții cont când amenajezi o casă de vacanță

Tot mai multe persoane sunt atrase de ideea unei case de vacanță, în care să își poată petrece timpul liber exact așa cum își doresc. Fără rezervări de cazare, fără reguli stricte și fără vecini de pensiune.

Dacă deții un teren și te gândești să proiectezi o casă pentru petrecerea concediilor, vei avea nevoie de multă răbdare și muncă, însă rezultatele vor merita tot efortul. Fie că este vorba despre un weekend prelungit, fie că e vorba despre o vacanță spontană, poți merge în micul tău colț de rai oricând dorești.

Pentru început, există câteva aspecte esențiale de care trebuie să ții cont, indiferent de zona în care vei construi vila. Iată care sunt acestea!

1. Ia în calcul accesibilitatea
Chiar dacă vârful dealului pare un loc inspirat pentru câteva zile de visare și relaxare, s-ar putea să ai dificultăți în transportul materialelor de construcție și chiar al bagajelor și alimentelor, atunci când vii pregătit de vacanță.

Ia în considerare întotdeauna accesibilitatea și asigură-te că poți ajunge cu ușurință la destinație, indiferent de anotimp. Dacă mergi cu mașina personală, nu uita să iei în calcul și un loc de parcare în curte sau chiar un garaj pentru sezonul rece.

2. Gândește-te câte persoane vor vizita locul pe parcursul anului
Proiectează spațiul ținând cont de membrii familiei, dar nu te limita aici. Poate îți vei dori ca, de sărbători, să îți inviți familia extinsă la masă. De asemenea, este posibil să organizezi și petreceri alături de prieteni.

Așadar, când calculezi numărul camerelor, ia în calcul și una sau două încăperi pentru oaspeți. Astfel, vei fi sigur că există suficient loc pentru toată lumea.

3. Optează pentru un design ușor de întreținut
Suntem siguri că ești tentat să investești în cel mai frumos mobilier și să creezi un design inedit pentru casa ta de vacanță. Până la urmă, va fi un loc în care îți vei petrece cele mai plăcute clipe, nu-i așa?

Ei bine, specialiștii recomandă să acorzi atenție temei amenajărilor. Optează pentru soluții simple, care pot fi întreținute cu ușurință. Ultimul lucru pe care ți-l dorești în vacanță este să petreci ore întregi făcând curățenie.

Alege mobilă dintr-un material rezistent la coroziune, umiditate, lovituri și zgârieturi, pe care să îl poți curăța doar cu o lavetă umedă. Optează pentru culori rezistente, care să nu scoată în evidență praful, micile imperfecțiuni și petele.

De asemenea, este indicat să cumperi covoare cu fir scurt, ușor de aspirat. Dacă îți dorești să pui parchet, alege unul mai puțin pretențios, pe care să îl poți șterge doar cu mopul și o soluție clasică de curățat.

4. Investește în facilități pe care nu le ai în oraș
Rolul unei case de vacanță este să îți ofere tot ce îți lipsește acasă: liniște, peisaje de vis, aer proaspăt și relaxare completă. Atunci când te retragi în micul tău colț de rai, vei dori să ai la dispoziție un set complet de facilități.

De exemplu, dacă spațiul îți permite acest lucru, poți instala o piscină în curte, pentru verile călduroase. Este o idee excelentă, de care se va bucura, cu siguranță, toată familia, dar mai ales copiii. Poți găsi piscine la prețuri accesibile pe hydrospa.ro, potrivite pentru toate gusturile și nevoile.

Alte idei la fel de inspirate sunt și instalarea unui jacuzzi, amenajarea unui mini-studio de yoga și sport, cu salteluțe și câteva accesorii fitness, sau cumpărarea câtorva biciclete, cu care să plecați în drumeție.

5. Ia în calcul confortul, indiferent de anotimp
Chiar dacă vila ta de vacanță se află la mare, este posibil ca, într-un an, să îți dorești să vezi apa înghețată, pe timp de iarnă. În mod similar, dacă ai o casă la munte, trebuie să gândești confortul atât pentru sezonul cald, cât și pentru cel rece.

Este important să investești în soluții de încălzire, dar și într-un aparat de aer condiționat. Dacă dispui de o curte, un foișor reprezintă o idee perfectă. Adaugă o copertină care se poate retrage și obții spațiul ideal pentru petrecerea unei seri în familie sau alături de prieteni.

Ține cont de sfaturile de mai sus și stabilește cu atenție fiecare detaliu, înainte să demarezi proiectul. Puțină precauție și un plan bine pus la punct te pot scuti de foarte multe complicații!

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă