13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyle5 reguli de îngrijire a tenului pe timp de vara

5 reguli de îngrijire a tenului pe timp de vara

1.       Spală-te pe față cu apă rece – dimineață și seară.

Asta este o regulă valabilă pentru fiecare zi a vieții tale, nu numai vara.  Însă pe perioada în care soarele strălucește puternic pe cer, dușurile cu apă rece pentru ten sunt indispensabile. Pe lângă senzația de răcorire pe care o vei avea după, apă rece reduce inflamațiile pielii și ajută la închiderea porilor. Totodată, este recomandat să foloseșți și un gel sau o spumă de curățare, specific tipului tău de ten, pentru a îndepărta impuritățile.

 

2.       Exfoliază-ți tenul o dată pe săptămâna.

Pe timpul verii, exfolierea este extrem de importantă, deoarece în această perioada pielea se usucă mai tare și se formează mai multe straturi de celule moarte care nu-și pot recupera flexibilitatea, oricât ai încerca să le hidratezi. Singură modalitate prin care poți garanta flexibilitatea pielii este printr-un peeling dublat de soluții emoliente. Există mai multe tipuri de peeling-uri. Cele mai superficiale sunt cele pe bază de acizi diluați. Apoi urmează cele medii, chimice, care se realizează în cadrul unui tratament sau în cabinetul medicului. Există și exfolierile mecanice, așa cum este tratamentul de microdermabraziune.

 

3.       Oferă-i pielii o extra hidratare.

Pe lângă faptul că bei multe lichide și ai un ritual strict de hidratare a tenului cu ajutorul unor crème și serum-uri, pe perioada verii este foarte important să apelezi la tratamente profesionale care folosesc tehnologii de înalta performanță și care reușesc să-ți hidrateze tenul și să-l revitalizeze. Una din varianta ar fi tratamentul Oxy Jet by Nora Bode, care folosește oxigenul hiperbaric că principala tehnologie. Oxigenul pulsat produs de aparatul Oxyjet are rolul de a introduce în straturile profunde ale pielii ingredientele active, care se regăsesc în serum-urile special concepute pentru fiecare afecțiune a tenului.  Mineralele, vitaminele și acidul hialuronic din serum pătrund mult mai adânc în piele datorită puterii oxigenului hiperbaric, și astfel acționează dinspre interior către exterior, tratând țintit afecțiunile pielii. Poți efectua acest tratament în Clinica Dermacare, din str. Petre Linteș, nr.1, din zona Palatului Parlamentului.

 

4.       Folosește o crema cu SPF 50+

 

Protecția solară este cea mai bună metodă de prevenire a îmbătrânirii pielii. Efectele adverse ale radiațiilor UV pot fi extrem de periculoase și sunt una dintre principalele cauze a pierderii calității pielii.

Așa că nu uiți să aplici în fiecare dimineață pe ten o crema cu factor de protecție înalt.

5.       Suplimentează-ți dietă cu betacaroten și vitamina c.

Fie că decizi să integrezi în dietă ta zilnică morcovi, affine, funze verzi și citrice , fie că apelezi la suplimente, betacarotenul și vitamina c îți asigura un plus de protecție, atât internă, cât și externă. În plus betacarotenul te va ajută să ai și un bronz mult mai frumos sim ai sănătos.

  

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă