21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyle5 proiecte distractive și relaxante, de pus în aplicare vara asta

5 proiecte distractive și relaxante, de pus în aplicare vara asta

Dacă ai un petec de spațiu verde, scoate trusa de scule, materialele necesare și folosește-ți îndemânarea pentru a crea câteva lucruri ce nu vor trece neobservate. Propune-le celor dragi să te ajute, iar pe lângă amuzamentul și voia-bună garantate, vă veți bucura împreună de aerul curat de afară.

Probabil una dintre cele mai plăcute metode de relaxare este să îți folosești creativitatea și îndemânarea pentru a realiza ceva folositor. Proiectele de mai jos au la bază idei extrem de simple, care pot fi puse în aplicare cu ușurință. Fie că ai sau nu experiență în domeniu. Vei avea nevoie doar de vreme bună, câteva produse de bricolaj și spirit de echipă.

 

Ventilator – curcubeu

Acest proiect îi poate oferi banalului ventilator un rol decorativ. Iar dacă aveți copii, ei vor fi probabil cei mai mai încântați de această idee. Urmând pașii de mai jos poți transforma ventilatorul într-un adevărat curcubeu:

Asigură-te că ventilatorul este scos din priză.
Îndepărtează grilajul de protecție.
Așază de jur împrejur mai multe foi de ziare sau pungi, pentru a nu stropi podeaua cu vopsea.
Vopsește paletele în culorile curcubeului (roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo, violet). Păstrează ordinea culorilor chiar dacă ventilatorul are mai puține palete. Vei obține efectul de curcubeu și fără indigo și violet. Este recomandat să optezi pentru vopsele eco, care nu eliberează în aer compuși toxici.
Așteaptă ca vopseaua să se usuce complet, pentru a evita stropirea accidentală a mobilierului și a pereților.
Atașează grilajul protector și pune în funcțiune aparatul. Va părea că ai în sufragerie un curcubeu real.
 

Volei nocturn

Beculețele de Crăciun pot fi folosite și vara. Dacă vă place să jucați volei, o idee ingenioasă și atrăgătoare este împodobirea fileului cu luminițe. Astfel veți putea practica acest sport și în timpul nopților călduroase de vară. Vei avea nevoie de o instalație cât mai lungă, de exterior, pentru a evita incidentele neplăcute în cazul în care va ploua. Începe operațiunea de la baza unuia dintre stâlpii care susține fileul, împodobește-l până sus și continuă mai apoi să treci firul luminos prin găurile fileului, până la celălalt stâlp. Pentru un efect spectaculos, îmbracă toată plasa în lumini.  Este de preferat folosirea unor becuri albe, care vor lumina frumos terenul pe timpul nopții. Această idee poate fi pusă în aplicare și în cazul meselor de tenis de masă cu fileu.

 

Cultivă fructe și legume

Nu ai nevoie de o fermă pentru a te putea bucura de gustul și aroma căpșunilor, zmeurei sau a roșiilor. Cu un plan bine pus la punct și o strategie inteligentă, poți cultiva fructe și legume chiar și într-un spațiu mic. Există mai multe metode prin care poți face acest lucru. O opțiune este să construiești un florar supraetajat, care îți permite să amplasezi mai multe jardiniere pe verticală. Plantează aici căpșuni, ceapă, plante aromate, ardei iuți sau ardei grași. Lădițele cu pământ, sau vasele mai mari permit plantarea morcovilor, a pătrunjelului, castraveților sau a roșiilor. De asemenea poți planta spanac, rucola sau salată verde.

În cazul în care ai spațiu doar la stradă, unde obișnuiai să plantezi flori, poți alege să pui printre straturi și câteva legume sau plante aromatice. Folosește în acest scop spațiul din mijlocul grădinii și plantează flori în straturile de pământ de la margine. Pe lângă faptul că grădinăritul este extrem de relaxant, te vei bucura curând de roadele propriei munci.

 

Refolosește cauciucurile vechi

Există multe lucruri care par complet inutile, pe care majoritatea oamenilor le aruncă, cum ar fi de exemplu cauciucurile vechi. Însă, departe de a fi nefolositoare, acestea pot fi utilizate în numeroase feluri. Trebuie doar să dai frâu liber imaginației pentru a crea diverse amenajări și lucruri utile. Câteva dintre cele mai apreciate idei sunt realizarea unor jardiniere, leagăne, măsuțe sau culcușuri pentru animale. Primul pas este să speli bine anvelopele cu un degresant puternic și jet de apă. După uscare aplică vopsea pe întreaga suprafață, inclusiv la interior dacă acesta va fi vizibil. Poți mai apoi să le umpli cu pământ pentru a improviza câteva jardiniere frumos colorate.

Dacă vrei să realizezi un leagăn, este suficient să înșurubezi într-o astfel de anvelopă patru cârlige rezistente, prin care să treci o sfoară. Leagă-l de creanga unui copac, iar cei mici vor fi de-a dreptul încântați de rezultat.

Pentru a realiza o măsuță ideală pentru terasă, pune două anvelope una peste alta, iar deasupra așază un blat de sticlă rotund.

Tot cu ajutorul unei anvelope vopsite poți realiza și un culcuș comod pentru câinele tău. Tot ce trebuie să faci este să îl așezi într-un loc în care îi place să stea și să pui o pernă și o pătură înăuntru.

 

Mobilier de grădină

Poți fabrica diverse piese de mobilă pentru terasă sau grădină folosind paleți din lemn. Aceștia costă puțin și, cu câteva retușuri și modificări, vor avea un aspect  foarte frumos. În funcție de experiență și îndemânare, poți opta pentru proiecte mai simple, sau unele mai complexe.

Cu un minimum de efort și resurse poți crea, de exemplu, o măsuță și o canapea. Trebuie în primul rând să cureți paleții, să îi finisezi dacă este cazul (folosește hârtie abrazivă) și să îi vopsești în culorile dorite. Așază trei paleți în formă de ”L”, precum un colțar, și pune alți trei deasupra lor. Câteva perne în culori asortate vor face noua canapea foarte comodă. Alți doi paleți, așezați unul peste altul, vor forma o măsuță confortabilă.

Dacă ți-au plăcut ideile de mai sus, nu uita că perseverența naște întotdeauna povești de succes. Reușita proiectelor de acest fel depinde și de experiență. Astfel, chiar dacă nu ești complet mulțumit de rezultatele primelor încercări, următoarele proiecte vor fi cu siguranță mult mai reușite.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă