19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyle5 probleme ale boilerului și modurile eficiente prin care le poți evita

5 probleme ale boilerului și modurile eficiente prin care le poți evita

Boilerele electrice reprezintă opțiunea perfectă pentru cei care vor instant apă caldă, independent de rețeaua publică de termoficare. Însă ca orice alt produs supus unei utilizări constante, boilerul pe care îl ai în casă poate trece printr-o serie de probleme, ce pot periclita rapid buna sa funcționare. Mai jos vei găsi înșirate cele mai frecvente 5 probleme ale unui astfel de sistem de încălzire, precum și modurile prin care le poți evita. Așadar, iată cele mai plauzibile scenarii:

1. Defectarea termostatului

2. Depuneri de calcar pe rezistența de încălzire

3. Depuneri de calcar pe anodul de magneziu

4. Scăderea sau creșterea presiunii apei

5. Defectarea robineților și a garniturilor

1. Defectarea termostatului
Cu ajutorul termostatului, poți seta temperatura apei la un anumit prag termic. Defectarea acestuia presupune o lipsă de încălzire a apei, conform setării făcute. O altă problemă tehnică la nivelul termostatului poate fi dată de supraîncălzirea apei și intrarea întregului sistem în avarie. În cazul în care sesizezi probleme la nivelul termostatului, apelează la ajutorul unui specialist, pentru remedierea de îndată a problemei.

2. Depuneri de calcar pe rezistența de încălzire
Calcarul se depune pe rezistența de încălzire a boilerului în straturi, pietrificându-se odată cu trecerea timpului și împiedicând astfel încălzirea optimă a apei, conform setărilor făcute. Aceasta este una dintre cele mai des întâlnite probleme ale boilerelor. Dacă auzi zgomote anormale în interiorul boilerului sau dacă apa nu se mai încălzește așa cum ți-ai dori, sunt mari șanse ca rezistența de încălzire să fie acoperită cu depuneri de calcar.

3. Depuneri de calcar pe anodul de magneziu
Anodul de magneziu este o piesă importantă din structura boilerului, ce asigură o bună funcționare a rezervoarelor de apă, protejându-le împotriva coroziunii. Atunci când depunerile de calcar de pe anod afectează eficiența acestuia, rezervorul boilerului va rugini mult mai repede. Ascultă cu atenție zgomotele pe care boilerul le scoate, în timpul funcționării. Exact ca în cazul rezistenței de încălzire, depunerile de calcar provoacă bubuieli sau șuierături. Pentru a preveni din timp o avarie mult mai mare la nivelul întregului sistem, schimbă anodul la fiecare 18-24 de luni.

4. Scăderea sau creșterea presiunii apei
Atunci când sesizezi scăderi sau creșteri nefirești ale presiunii apei, 2 cauze diferite pot sta la baza acestor anomalii: defectarea manometrului sau o fisură pe traseul de apă caldă, fapt ce duce la modificarea debitului. În cazul în care presiunea de la centrala termică întâmpină același tip de problemă, tot de la aceste ipoteze trebuie plecat.

5. Defectarea robineților și a garniturilor
În cazul în care se declanșează o avarie la nivelul robineților sau a garniturilor de boiler, apa care se prelinge (mai ales în cazul în care discutăm despre apă tare) contribuie la defectarea anumitor piese componente. Dacă există pierderi de apă, nu va mai fi aceeași presiune în boiler, iar confortul tău nu va mai fi același. Mai mult decât atât, defectarea robineților înseamnă costuri mai mari la întreținere, de aceea, odată sesizată o avarie de acest tip, trebuie chemată rapid o echipă de profesioniști.

Ești în căutarea unor boilere electrice ieftine, ce pot înlocui cu succes vechiul sistem de încălzire a apei din casă? Intră chiar acum pe roinstalatii.ro, consultă cu atenție oferta de boilere de pe site și fă apoi cea mai bună alegere pentru confortul întregii familii.

Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă