14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyle5 motive pentru care sa citesti carti de dezvoltare personala

5 motive pentru care sa citesti carti de dezvoltare personala

Desi, probabil, esti de parere ca nu ai nevoie, specialistii afirma ca este benefic sa citesti carti de dezvoltare personala zilnic. Un fragment de acest gen poate avea efecte vindecatoare si te poate inspira, motiv pentru care un capitol sau macar 20 de pagini citite dimineata pot aduce o schimbare decisiva in modul in care te vei percepe si vei percepe lumea din jurul tau in acea zi.

 

Iata, astfel, cele mai importante 5 motive pentru care ar trebui sa citesti carti dezvoltare personala in fiecare zi:

 1. Interpretezi totul in mod pozitiv

Atunci cand citesti zilnic cateva randuri pline de inspiratie, iti bucuri mintea cu fraze pozitive si concepte inaltatoare. Facandu-ti zilnic timp pentru aceasta activitate, vei reusi sa iti asiguri “un vibe pozitiv” permanent, iar reactiile tale la stimulii exteriori vor fi adecvate, nu regretabile.

 2. Vei avea inspiratia de a face alegeri mai bune si de a interactiona in mod pozitiv

Foarte multe carti de dezvoltare personala contin si exercitii sau metode care te determina sa te gandesti mai bine asupra alegerilor pe care le faci in fiecare zi si motivele pentru care alegi ceva anume.

 O autoevaluare sincera a vietii tale te va elibera si vei reusi sa faci schimbarile necesare pastrandu-ti o stare de bine si o imagine buna asupra sinelui. Atunci cand reusesti sa justifici fiecare actiune pe care o intreprinzi, poti elimina gandurile negative si le poti inlocui cu iubire, posibilitati, putere si magie. Acest lucru te va face constient de lucrurile pe care le vei alege pentru a-ti ocupa ziua, asadar vei putea opta pentru mai multe actiuni si activitati benefice.

 3. Nu imbunatatesti, ci largesti orizonturile

Citirea zilnica a cartilor de dezvoltare personala nu este o activitate care sa iti imbunatateasca viata, ci una care iti va largi orizonturile. Astfel, ideea din spatele conceptului de dezvoltare personala este sa iti dezvolte punctele forte, nu sa imbunatateasca zonele pe care tu le crezi insuficiente.

 Atunci cand tratezi cartile de dezvoltare personala ca pe harti ale unor comori inauntrul carora poti descoperi cunostinte ascunse, vei adopta in mod automat o atitudine jucausa si curioasa care te va ajuta sa explorezi fiecare volum si sa inmagazinezi respectivele cunostinte cu o viziune deschisa.

 4. Spargi orice limite autoimpuse

Cu ajutorul cartilor de dezvoltare personala incepi sa crezi ca poti fi mai mult, face mai mult si experimenta mai mult. O dieta zilnica ce include cuvinte si fraze inspirationale te va determina sa iti explorezi capacitatile si sa iti afli limitele, tocmai pentru a le sparge.

 In acest mod vei reusi sa devii o persoanna mai buna si mai puternica; vei accepta provocarea de a merge acolo unde n-ai mai fost si vei experimenta lucruri noi. Atunci cand crezi ca poti fi mai mult, vei simti ca poti face si simti mai mult.

 5. Incepi proiecte personale care iti vor accelera progresul

Gandirea pozitiva si deciziile inspirate pe care le vei asigura cu ajutorul cartilor de dezvoltare personala iti vor deschide apetitul pentru progres si atingerea excelentei. Astfel, te vei surprinde cu viziune pe termen lung si cu planuri de actiune care sa te ajute sa ajungi exact in punctul pe care il vizezi. Cu toate ca aceste proiecte nu se vor intersecta cu sfera profesionala, se vor concentra asupra laturii tale care tanjeste dupa o viata vibranta si dupa indeplinirea visurilor pe orice plan.

 Chiar daca pare un demers greu atunci cand esti la inceput, merita sa incepi sa citesti carti de dezvoltare personala in fiecare dimineata sau in oricare alta perioada a zilei. Iti poti amplifica creativitatea, productivitatea, imaginea pozitiva de sine si capacitatile. A venit momentul sa traiesti, asadar asuma-ti acest angajament!

  

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă