9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyle5 motive pentru care firmele mici pot fi mai atractive pentru cei...

5 motive pentru care firmele mici pot fi mai atractive pentru cei care vor o carieră

Găsirea celor mai talentate persoane de pe piața muncii reprezintă o provocare pentru orice angajator care dorește să își dezvolte afacerea. Deși au mari probleme când încearcă să îi convingă pe cei mai competenți angajați să vină în rândurile lor, multe firme de mici dimensiuni pot trece peste pragul financiar, datorită unor avantaje.

 

Iată 5 motive pentru care acestea pot fi mai atractive decât marile companii pentru cei care vor o carieră:

 

1. Mai multe beneficii pentru rotunjirea veniturilor

Evident, salariul este principalul factor de negociere și de convingere prin care o persoană va alege un anumit loc de muncă. Acolo unde plafonul salarial al unei firme mai mici nu se poate compara cu cel al unei companii mari pot intra în discuție beneficiile, extrem de importante în rotunjirea veniturilor unui angajat. Multe firme pot apela la specialiști care vin cu soluții de eficientizare și gândesc cele mai flexibile planuri prin care angajații pot rămâne mulțumiți pe termen lung. Unul dintre beneficiile la care o firmă poate apela este cel al tichetelor de masă, avantajoase din punctul de vedere al impozitelor pentru angajator și utile pentru orice salariat.

 

2. Pachete atractive

Firmele mari reprezintă branduri importante pentru CV-ul unui angajat, însă companiile mai mici pot veni cu soluții de atragere a candidaților prin pachete atractive. Vorbim aici despre decontarea transportului până la birou, un telefon mobil cu abonament acoperit de firmă sau un abonament lunar la sala de sport plătit de angajator.

 

3. Program flexibil

Pentru mulți angajați care lucrează mai ales în sectorul digital, flexibilitatea programului poate fi un mare avantaj într-o negociere cu angajatorul. Programul clasic de birou, de la 8 dimineața până la 5 sau 6 seara, nu se potrivește cu orice meserie, de aceea o flexibilitate mai mare poate fi un avantaj pentru eficiența angajaților. Astfel, un business poate rezolva atât proiectele interne mai repede, dar le poate oferi salariaților și fereastra de timp de care au nevoie pentru viața personală.

 

4. Procesul de angajare este mai simplu

Un alt motiv pentru care o firmă mai mică poate fi mai atractivă este procesul simplu de selecție și de angajare. În timp ce o multinațională trebuie să respecte anumite proceduri dictate de la centru, care îngreunează procesul, sunt formate din mai multe interviuri și poate chiar și teste, o companie mică nu are de respectat astfel de reguli.

 

5. Implementarea mai ușoară a ideilor bune

 

Un business de mici dimensiuni va reuși să se adapteze mult mai ușor și mai repede unui curent nou, tocmai pentru că nu are o organizare internă extrem de stufoasă. Pentru angajații care vor să lucreze cu ultimele tehnologii de pe piață și caută să inoveze, un business mic va putea mereu să se adapteze ușor și rapid din acest punct de vedere. În schimb, companiile mari care au sute sau mii de angajați au nevoie de perioade lungi de adaptare și de integrare a trendurilor noi.

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: StockLite

Cele mai citite

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă