13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyle5 moduri neobisnuite de a te relaxa

5 moduri neobisnuite de a te relaxa

Efectele stresului asupra corpului pot speria mai mult decat orice roman de Stephen King. Daca esti constant supus stresului, atunci nu vei putea  evita durerile de cap, hipertensiunea arteriala si insomnia. Iar acestea, nu sunt toate efectele secundare cauzate de stres. Prin acumularea de stres, corpul tau va deveni vulnerabil la boli extrem de grave. Stresul este inamicul numarul unu al omului. Desigur, nu te poti linisti imediat chiar daca afli despre aceste efecte negative, insa, poti recurge la 5 moduri neobisnuite de a te relaxa.

Mesteca guma
Mesteca guma cu mentol, fructe sau orice gust care iti place. Aceasta este o modalitate surprinzator de simpla si eficienta de a invinge stresul. Doar cateva minute de mestecat guma, pot reduce stresul, precum si nivelurile de cortizol.

Bea o ceasca de ceai verde
Ceaiul din  plante are un efect de relaxare excelent. Ceaiul verde este o sursa de L-theanina, care ajuta la scaderea stresului. Se fierbe apa, se face ceai si apoi poti sa bei linistit o ceasca de ceai verde.  Dureaza doar cateva minute.

Elibereaza tensiunea sexuala
Principalul lucru pe care oamenii trebuie sa il inteleaga despre sexul modern, este ca, daca vrei sa fii relaxat, ai nevoie de orgasm. In acest caz, tine mereu jucarii sexuale aproape de tine. Astfel, chiar si in momentele de singuratate, te vei putea detensiona  si te vei simti mult mai bine. Poti cumpara vibratoare premium din sex shop.

 

Asculta muzica
Asigura-te ca nimeni nu te deranjeaza. Porneste muzica preferata si danseaza. Danseaza dupa cum doresti, cu bratele si picioarele, fa pasii cei mai incredibili. In momentele in care nimeni nu te vede, miscarile pot exprima cel mai bine furia, temerile si alte lucruri negative. Atunci cand numai oboseala placuta ramane in organism, gandurile bune vor veni, si, de asemenea, relaxarea.

Terapia cu animale de companie
Asa-numita terapie cu animale te  poate scapa de stres suficient de bine, creandu-ti emotii de neuitat. Daca nu ai un animal de companie, te poti inscrie voluntar in cadrul uneia dintre organizatiile de protectie a animalelor, pentru a le proteja. Vei fi foarte multumit de ajutorul oferit, chiar daca nu il poti oferi prea des. Sau, cumpara alimente uscate pentru a le distribui tuturor pisicilor si cainilor fara adapost pe care ii intalnesti in calea ta. Poti hrani ratele de pe lac sau veveritele din parc, poti  inota cu delfinii sau poti calariti un cal, si, de asemenea, poti merge la o expozitie de caini sau pisici.

Un stil modern de viata, necesita relaxare
Stilul modern de viata necesita o energie maxima, control constant și atentie. Prin urmare, oamenii de afaceri, si nu numai, sufera adesea de oboseala cronica. Unele probleme trebuie rezolvate imediat, asa ca se dedica  in totalitate problemelor de munca si de familie. O astfel de zi agitata trece repede. A doua zi este, de asemenea, plina de evenimente, intrebari care trebuie abordate urgent. Oamenii de afaceri au timp pentru tot, dar nu mai au timp pentru odihna. Aceasta este oboseala cronica – un sindrom cu care trebuie să lupti. La urma urmei, relaxarea exprimata prin munca si vigoarea, se obtine dupa o odihna buna, care iti va afecta pozitiv sanatatea si performanta.

Nu trebuie să vii acasă de la lucru obosit sau epuizat, astfel încât să nu îţi mai rămână forţă nici măcar pentru o plimbare. Deci, dacă nu vei căuta măcar un mod de relaxare, corpul tău va fi în permanenţă sub stres. Prin urmare, pentru terapiile menţionate mai sus, lasă-ţi puţină  energie. Nu poţi să dai toată energia muncii, ci trebuie să poţi să te şi relaxezi. Este mai bine să scapi imediat de stres, pentru că stresul sever poate afecta sănătatea, iar consecinţele acestuia vor fi de lungă durată.

 

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă