1.7 C
București
joi, 30 martie 2023
AcasăLifestyle5 moduri de a avea un sistem imunitar puternic înainte de venirea...

5 moduri de a avea un sistem imunitar puternic înainte de venirea gerului

Vine iarna! Iubită de mulți, dar nedorită de și mai mulți, este cel mai rece sezon și este un test greu pentru organismul uman. Citește articolul de mai jos și află cum să îți pregătești imunitatea pentru venirea Reginei Zăpezii.

Temperaturile scăzute, vântul sau un nivel crescut de umiditate sunt condiții ideale pentru bacterii si viruși care așteaptă un gol in sistemul imunitar. Sezonul rece este o perioadă în care riscul de răceală, angină, gripă sau diferite tipuri de inflamații crește dramatic. Problema afectează în principal copiii, ale căror organisme nu sunt încă suficient de puternice pentru a se apăra împotriva agenților patogeni, dar adulții sunt adesea degradați de boală.

Cum vă îți crești șansele de a trece cu bine de această perioadă? Căci este mai bine să previi decât să vindeci. Profită de sfaturile de mai jos și investește în sănătatea ta astăzi.

Dietă

Ești ceea ce mănânci. Adevărul la fel de vechi ca lumea se întoarce iarna cu dublă forță. O alimentație echilibrată, bogată în vitamine si minerale este baza pe care se construiește imunitatea înainte de iarnă. Mai ales în perioadele de morbiditate crescută, este important să oferi organismului ingredientele necesare și suficiente vitamine pentru imunitate. Amintește-ți de proporțiile echilibrate de macronutrienți : proteine, grăsimi (de preferință de origine vegetală) și carbohidrați – toate acestea sunt esențiale pentru buna funcționare a sistemului numit ființă umană. 

Somn și relaxare

Regenerarea este un element important în ciclul de viață al fiecăruia dintre noi. Chiar dacă în lumea aglomerată de astăzi îi marginalizezi importanța, acesta este unul dintre principalii factori care influențează calitatea vieții. Somnul este un proces de reîncărcare a bateriilor interne. Atunci când corpul te informează despre slăbirea bateriilor, rezistența ta la agenții patogeni scade și ea. 

Iarna este momentul perfect pentru a te relaxa așa cum o face natura. Răsfăță-te, acordă corpului încă 30-60 de minute de somn, fă-ți timp să te relaxezi. Crezi că este o pierdere de timp prețios? Nimic nu poate fi mai greșit! Aceasta este o investiție care îți va permite să eviți să lași deoparte provocările zilnice, iar rezistența ta va crește înainte de iarnă.

Activitate fizică

Somnul și relaxarea sunt extrem de importante. Asta nu înseamnă, însă, că ar trebui să-ți petreci tot timpul liber pasiv într-un fotoliu în fața televizorului sau a computerului. Ar trebui să găsești un loc pentru mișcare în programul tău. Știi cel mai bine care activitate este potrivită pentru tine. Înotul, yoga, fitness, jogging, poate doar o plimbare sau gimnastica de seară? Alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine și folosește un gel antireumatic dacă vei simți dureri articulare. 

Vitamina C și imunitatea înainte de iarnă

Vitaminele sunt combustibilul sistemului imunitar. Vitamina C joacă un rol deosebit de important aici, deoarece este un gardian înalt calificat al imunității. Toamna și iarna sunt anotimpurile în care ar trebui să îi acorzi o atenție deosebită. Nu este o provocare prea dificilă, deoarece vitamina C se găsește în multe produse: lămâie, citrice, pătrunjel, ardei, varză murată și roșii sau poți opta pentru suplimente alimentare

Bea multe băuturi calde

Consumul multor infuzii va fi, de asemenea, de ajutor în menținerea unui nivel ridicat de imunitate înainte de iarnă și în timpul celor mai reci luni ale anului. Diverse tipuri de infuzii de plante și fructe sunt perfecte pentru acest rol . Aceste băuturi calde vor asigura organismului vitaminele necesare si vor asigura nivelul corespunzător de hidratare și te vor încălzi în zilele reci. 

Cele mai citite

Nu doar că nu suntem acceptați în Visa Waiver, dar taxele pentru vizele în SUA s-au scumpit brusc

Statele Unite au anunţat marţi o creştere a preţurilor la vizele de turism, de afaceri, pentru studenţi, lucrători sezonieri şi investitori şi care va...

De la Kiev se insistă ca Rusia să-și retragă în totalitate trupele de pe teritoriul ucrainean

Administraţia de la Kiev a reafirmat, marţi, exigenţa ca Rusia să retragă în totalitate trupele de pe întreg teritoriul suveran ucrainean, subliniind că este...

Legile Educației ar putea fi aprobate în ședința de miercuri a Guvernului

Legile Educației au fost incluse pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Guvernului. Dacă vor fi aprobate de Executiv, acestea vor fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă