10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyle5 modalități de a vă crește economiile în acest an

5 modalități de a vă crește economiile în acest an

Pandemia a provocat pierderi de locuri de muncă, probleme, multă anxietate economică, datorii suplimentare și o recesiune care afectează în mod disproporționat femeile.

Însă, dacă intrați în 2021 cu scopul de a vă construi sau de a vă completa contul de economii, experții spun că există mici strategii care vă pot ajuta să treceți la ofensă.

Iată șapte moduri mici, dar eficiente, de a vă crește efectiv economiile în acest an.

Apăsați „Dezabonare” la aplicațiile pe care nu le utilizați

Dezabonati-va de la magazinele care trimit newslettere, ori de la aplicatiile de pe mobil platite pe care nu le mai folositi.

Chiar și cu cele mai bune intenții de a economisi bani, dacă vom vedea un e-mail cu 70% reducere la magazinul nostru preferat, vom face clic pe el.Dacă resursele sunt limitate nu riscați pentru aceste tentații.

Apoi, așa cum precizam anterior, dezabonați-vă de la orice aplicații de telefonie. Dar și servicii de abonament pentru care plătiți, dar pe care nu le utilizați.

După ce v-ați dezabonat de la conturile de abonament, poate fi util să convertiți acei bani în economii prin configurarea unui transfer lunar automat pentru aceeași sumă.

De exemplu, dacă reduceți un serviciu de streaming de 15 USD pe lună, efectuați un transfer automat recurent în contul dvs. de economii pentru 15 USD pe lună și, până la sfârșitul anului, veți avea economii suplimentare de 180 USD.

Puneți deoparte chiar și 15 lei/zi

Dacă creați un cont de economii de la zero, faceți-l accesibil punând deoparte o sumă mică, cum ar fi 15 lei pe zi. Într-un an, veți avea economii de peste 5.000 de lei.

Oferiți bugetului dvs. transformarea 50-30-20

Kimberly Palmer, expert în finanțe personale pentru NerdWallet, sugerează aplicarea abordării 50-30-20 la bugetul dvs. Cu această formulă, 50 la sută din salariul pe care îl luați acasă se îndreaptă spre nevoi, cum ar fi locuințe, alimente, utilități, transport și alte produse obligatorii. 30% se îndreaptă spre dorințe, cum ar fi abonamentele lunare și mesele. Ultimele 20 la sută se îndreaptă spre plăți de economii și datorii, cu accent pe achitarea datoriilor cu dobândă mare, creșterea pensiei și construirea unui fond de urgență. Acest lucru nu va ieși întotdeauna ca un procent îngrijit, dar este o regulă generală bună, mai ales la începutul călătoriei dvs. de economii.

Cumpărați produse vrac

Fie că este vorba de săpun de vase, hrană pentru animale de companie sau hârtie igienică, faceți provizii pentru articolele pe care le cumpărați frecvent. Sfatul este sugerat de Robert Farmington, fondatorul și CEO al The College Investor, un site de investiții și finanțe personale pentru milenii. Nu numai că achiziționați în cantități mai mari, de obicei, este mai ieftin pentru fiecare unitate de produs, veți economisi călătorii la magazinul alimentar. Ceea ce vă poate ajuta să evitați achizițiile impulsive, iar banii suplimentari pot merge pentru obiectivele dvs. de economii, spune el.

Redenumiți categoriile de economii

Determinarea „de ce” din spatele obiectivelor dvs. de economii vă poate ajuta să vă motivați să economisiți, spune Chloe Daniels, antrenor financiar și bogger la Clo Bare. Multe bănci vă permit să creați „porecle” pentru categoriile dvs. de economii:

De exemplu, puteți redenumi categoria bugetului dvs. de la economii la „Fond de acasă” sau „Fond de urgență” sau chiar ceva care să amintească mai mult de ce economisiți, de exemplu ca „pace a minții”.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă