19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyle5 metode ingenioase pentru separarea camerelor din locuința ta: cum poți compartimenta...

5 metode ingenioase pentru separarea camerelor din locuința ta: cum poți compartimenta spațiul, cu sau fără pereți despărțitori

Compartimentarea spațiului dintr-o cameră poate fi o soluție în mai multe situații. O cameră foarte spațioasă poate beneficia de pe urma unei împărțiri mai clare, după funcționalitate. De exemplu, într-un living spațios, poți delimita de spațiul principal un birou sau zona de luat masa. Însă compartimentarea spațiului poate fi totodată și  răspunsul la nevoia de mai multă intimitate. Atunci când ai nevoie de o cameră suplimentară, construirea unui perete despărțitor poate fi soluția pe care o cauți.

 

Din fericire, există multe metode pentru a separa spațiul dintr-o cameră. Unele sunt clasice, altele inovative; unele presupun construirea de pereți despărțitori, altele nu. Iată ce opțiuni ai la dispoziție, în funcție de materialul folosit, dacă te gândești să compartimentezi spațiul din casă:

 

Perete despărțitor din sticlă

 

Ca încăperea să rămână luminoasă, poți permite trecerea luminii cu un perete din sticlă. Acesta are și avantajul că nu ocupă mult spațiu, fiind foarte subțire, și oferă un aer modern încăperii. Sticla poate fi folosită pentru a acomoda o varietate de stiluri. Un perete despărțitor din sticlă continuă este ideal pentru un aer minimalist, iar unul din sticlă cu metal pentru un aer industrial, modern sau eclectic.

 

Perete despărțitor din BCA

 

Dacă îți dorești cât mai multă intimitate printr-un perete separator, BCA-ul poate fi opțiunea potrivită. Acest material are ca avantaje greutatea mică în raport cu volumul, rezistența, izolarea termică și fonică. Totodată, poți găsi BCA la pret mic, în special în comparație cu alternative precum cărămida. Prin urmare, un perete din BCA va fi unul puternic, stabil, dar și unul care să îți asigure liniște.

 

Separator de cameră din lemn

 

Ridicarea unui perete nu este însă potrivită în orice situație. Atunci când vrei o soluție mai rapidă, poți alege un separator de cameră. Acesta nu îți va oferi la fel de multă intimitate, dar este o soluție mai flexibilă.

 

Poți opta pentru un paravan, piesa de mobilier concepută special pentru separarea spațiului. Poți, de asemenea, să compartimentezi spațiul folosind piese de mobilier. O bibliotecă sau un raft vertical sunt alegeri excelente. Nu doar că delimitează cele două părți ale camerei, dar sunt decorative și practice.

 

Separator de cameră din metal

 

Multe separatoare de cameră ingenioase sunt făcute din metal. Poți opta pentru un paravan din metal cu motive vegetale, florale sau geometrice. De asemenea, poți monta un separator de metal din tavan până în podea. O idee potrivită pentru iubitorii de flori este să folosească drept separator un suport vertical din metal pentru plante.

 

Draperii

 

Draperiile îți asigură flexibilitatea perfectă, putând separa un spațiu doar atunci când ai nevoie. Draperiile pot fi o alegere bună pentru un studio, o garsonieră mai spațioasă și, de ce nu, într-un living încăpător. Poți câștiga intimitate, fără să reduci permanent spațiul disponibil. Dacă înainte erau considerate o opțiune comodă, lipsită de efort, în prezent draperiile sunt folosite de specialiștii în decorațiuni interioare și pentru separarea celor mai elegante sau moderne spații, potrivit Apartment Therapy. Bineînțeles, modelul draperiilor trebuie ales în funcție de aspectul camerei ca să obții efectul decorativ dorit.  

 

 

Opțiunile pentru separarea spațiilor din casă sunt limitate doar de imaginație și de materialele pe care le avem la dispoziție. Pe lângă sticlă, BCA, metal și lemn, poți folosi materiale noi pentru un efect surprinzător. Ca să fii informat în legătură cu noi materiale de construcții introduse pe piața din România, poți urmări publicații de specialitate, canale video din domeniu, cum ar fi acesta, și oferta magazinelor de profil. Odată ce ai găsit materialul potrivit, nu ai nevoie decât de creativitate și de spor la construit sau amenajat.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă