30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyle5 idei simple și eficiente pentru o locuință mai modernă

5 idei simple și eficiente pentru o locuință mai modernă

Modernizarea unei casei cu cele mai noi tendințe și stiluri este o modalitate perfectă de a actualiza interiorul, pentru a putea petrece momente de calitate în intimitatea căminului tău, dar și de a crește valoarea locuinței. Cu toate acestea, multe dintre cele mai populare inovații în materie de design interior sunt costisitoare și consumatoare de timp. Cu toții ne dorim o casă confortabilă și primitoare, dar cum putem obține acest lucru fără face o “gaură” de proporții în portofel? Ei bine, secretul este la nivelul detaliilor. Nu este nevoie să renovezi întreaga casă pentru a simți  efectele modernității. Atâta timp cât acorzi atenție detaliilor, vei putea actualiza aspectul general al locuinței cu cheltuieli decente. În cele ce urmează îți propunem cinci idei simple și eficiente pentru modernizarea casei.

1. Alege tâmplăria din aluminiu

Ferestrele casei au un efect asupra aspectului acesteia atât la interior, cât și la exterior. Din această cauză, o actualizare a tâmplăriei poate eleva priveliștea oferită atunci când privești pe ferestră, dar va înfrumuseța și exteriorul casei. O soluție din ce în ce mai populară, opțiunea de tâmplărie aluminiu este o alegere excelentă de a moderniza locuința prin eforturi minime, dar cu rezultate maxime! Tâmplăria din aluminiu este durabilă, oferă rezistență crescută la uz intens, e prietenoasă cu mediul înconjurător, iar datorită abundenței materialului, este o alternativă eficientă din punct de vedere al costului de producție și instalare.

2. Schimbă prizele și întrerupătoarele

Tot pe ideea de a schimba micile detalii, fără a te angrena în proiecte de anvergură costisitoare, modifică vechile prize și întrerupătoare din casă. Poți alege modele care ies în evidență prin materialele folosite, înfrumusețând un aspect al casei care este adesea omis în ceea ce privește design-ul de interior. Ia în calcul culoarea pereților și mergi cu nuanțe complementare atunci achiziționezi noile prize sau întrerupătoare. Pentru pereți albi, însă, îți poți lăsa imaginația liberă, întrucât orice accent de culoare se va potrivi de minune (armonizează, însă, luând în considerare și paleta cromatică din întreaga încăpere).

3. Optează pentru corpurile de iluminat cu LED

O casă luminată din abundență, folosind mai multe surse de lumină, este o casă modernă. În acest sens, renunță la lămpile și lustrele învechite de ani de folosire și alege corpuri de iluminat cu becuri LED. Pe lângă avantajele financiare pe care tehnologia LED le aduce, vei avea posibilitatea de a introduce culori diferite în camere, în funcție de atmosfera pe care dorești să o creezi. Iată cum casa ta poate fi locul perfect pentru o petrecere, o cină romantică sau o seară relaxantă.

4. Văruiește

Un strat nou de vopsea lavabilă pereți și pe tavan poate face minuni în orice încăpere! Chiar dacă ai încercat să le păstrezi aspectul de-a lungul anilor, pereții casei au trecut prin diferite “accidente” care i-au lăsat pătați, poate decolorați sau chiar zgâriați pe alocuri. Nimic nu inspiră un look mai modern decât o încăpere proaspăt văruită, ai cărei pereți sunt perfect vopsiți și finisați. În plus, ai opțiunea de a schimba radical aspectul acestora, dacă alegi nuanțe îndrăznețe precum albastru închis, gri sau corai.

5. Recondiționează cada din baie

Probabil una din cele mai inestetice priveliști din casele care nu au mai trecut printr-o renovare de ani buni de zile, cada din camera de baie este un element ce merită modernizat. Atunci când intri în baie și te întâmpină o cadă al cărei email este ciobit, sau care are pete de rugină în jurul scurgerii din cauza apei dure, niciun alt element din încăpere nu reușește să cosmetizeze urâta imagine. Iată de ce recondiționarea căzii este o idee excelentă de a actualiza întreaga baie, pentru băi spumoase care îți vor oferi momente dulci de relaxare, într-un spațiu cu adevărat modern.

 

O locuință modernă nu are nevoie de elemente masive care să o definească. Stilul și eleganța se văd cel mai bine în detalii, așa că dacă faci alegeri simple și eficiente, casa ta se va transforma într-un cămin modern și super confortabil cât ai clipi din ochi!

 

Cele mai citite

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...
Ultima oră
Pe aceeași temă