5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyle4 tipuri de dureri care pot să ascundă alte probleme de sănătate...

4 tipuri de dureri care pot să ascundă alte probleme de sănătate mai serioase

Durerile sunt modul prin care corpul nostru ne spune că ceva nu este în regulă. Deși uneori ele sunt trecătoare, nu întotdeauna știm care e cauza lor. Însă atunci când durerile apar din senin, sunt din ce în ce mai intense și sunt însoțite și de alte simptome, atunci ar fi cazul să mergi la un control.

 

Iată care sunt durerile pe care nu ar trebui să le ignori și ce probleme de sănătate pot să ascundă:

 

Durerile de spate

 

Durerile de spate sunt destul de comune și pot afecta pe oricine la un moment dat în viață.

Deși atunci când nu există o problemă de sănătate mai serioasă, durerile pot fi ameliorate prin exerciții fizice sau masaj, atunci când durerile sunt intense, apar adesea în timpul nopții și sunt însoțite de simptome precum febră, incontinență urinară și durerea ajunge sub genunchi, ar fi cazul să mergi la un control medical.

 

Cauzele pot varia de la mușchi tensionați sau postură incorectă și pot ajunge până la alte probleme structurale precum hernia de disc, osteoporoză, scolioză, fractură spinală sau probleme la rinichi. În plus, conform studiilor, durerile de spate sunt mai frecvente în rândul femeilor, în special după menopauză.

 

Durerile abdominale

 

Majoritatea durerilor abdominale sunt suportabile și pot fi provocate de cauze clare precum ciclul menstrual sau indigestii, iar acestea pot fi ameliorate cu tratament adecvat. Durerile abdominale cronice, care persistă mai mult de trei luni, durerile recurente, care apar de cel puțin trei ori în decursul a trei luni, și chiar cele care apar instant sau zilnic ne pot împiedică să ne desfășurăm activitățile și pot fi un semn al unor probleme de sănătate serioase.

 

Aceste probleme pot fi boli ale sistemului genital sau boli digestive, printre care colita ulcerativă sau boala Crohn, mai ales atunci când durerea abdominală este însoțită de diverse simptome. Câteva dintre acestea pot fi febră, stări de greață, edeme sau scaune cu sânge.

 

Durerile de cap

 

Cele mai comune dureri de cap sunt migrenele și pot fi declanșate de factori diverși precum stresul, lipsa somnului sau schimbări hormonale, însă acestea pot fi ameliorate destul de ușor cu un tratament specific și cu odihnă suficientă. Cu toate acestea, în spatele durerilor de cap se pot ascunde și alte afecțiuni care pot fi confundate ușor cu migrenele, iar una dintre aceste afecțiuni poate fi nevralgia occipitală, provocată de presiune sau iritare la nivelul nervilor occipitali.

 

Simptomele care pot să mai apară în cazul nevralgiei occipitale, conform celor de la webmd.com, includ o senzație de usturime la ceafă care urcă spre scalp, durere în ambele părți laterale, dureri când îți miști gâtul sau durere în spatele ochilor.

 

Durerile în piept

 

Durerile de la nivelul pieptului pot fi ca o înțepătură puternică sau ca o durere înfundată persistentă și uneori pot fi însoțite de o senzație de arsură sau presiune. În cazul acestor dureri în piept este esențial să știi că pot indica o problemă serioasă, în special la nivelul plămânilor sau inimii.

 

Indiferent de cauza care a provocat apariția durerilor în piept, este important să mergi la un control medical, mai ales atunci când durerile sunt persistente și recurente.

 

Sursă foto: Shutterstock

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă