11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyle4 rețete fast-food pe care le poți prepara cu ușurință acasă

4 rețete fast-food pe care le poți prepara cu ușurință acasă

Contrar așteptărilor, produsele rapide sunt foarte hrănitoare și consistente, așa că este recomandat să gătești și altceva pentru familie sau prieteni decât mâncărurile standard, tradiționale. Un fel principal, garnitură și salată sunt de ajuns pentru a compune un meniu complet la o masă. Iar opțiunile tale sunt aproape nelimitate, însă, dacă ai nevoie de puțină inspirație, îți prezentăm câteva idei de rețete fast food pe care le poți pregăti cu ușurință în propria bucătărie.

Shaorma

Deși este o mâncare fast-food, shaorma este ideală pentru prânz. Se face dintr-o lipie, cu carne de pui sau de vită rumenită la rotisor, cartofi prăjiți, câteva felii de roșii proaspete, castraveți murați, rondele de ceapă, sos de usturoi, maioneză și ketchup. Lipiile se coc puțin sau se încălzesc în tigaie, apoi se umplu cu bucăți de carne rotisată, cartofi, legume și sosuri. În cazul în care vrei un preparat picant, poți presăra boia iute pe deasupra. Rulează foaia de lipie strâns, iar shaorma este gata pentru a fi servită.

Pizza

Probabil unul dintre preparatele rapide pe care le putem face cu toții foarte ușor acasă este pizza. Când nu ai prea multă inspirație despre ce vrei să gătești, pregătește un aluat din 500 de grame de făină, 50 ml de ulei, 300 ml de apă, 20 de grame de drojdie proaspătă, sare și puțin zahăr. Cantitățile de ingrediente cu care poate fi umplut blatul de pizza după ce a fost frământat și lăsat la dospit aproape că nu pot fi stabilite, deoarece este alegerea ta cât de bogat să fie preparatul final. În cazul unei rețete de pizza Capriciosa, întinde sos de roșii sau ketchup peste blat, presară mozzarella rasă, apoi adaugă felii de șuncă presată, bucăți de ciuperci și rondele de măsline. Ingredientele variază în funcție de tipul de pizza ales, dar și de preferințele personale, așa că poți completa rețetele cu roșii proaspete, ceapă, usturoi, felii de salam, anghinare, ardei iute, prosciutto sau cu mai multe tipuri de brânză.

Aripioare picante

Unul dintre preparatele fast-food pe care le adoră deopotrivă cei mari și cei mici sunt aripioarele picante. Pentru a le găti acasă ai nevoie de aripioare de pui, făină, lapte bătut, ouă, boia dulce, cimbru, curry, oregano, sare, piper și ardei iuți mărunțiți. Bucățile de carne de pui se taie în două și se spală foarte bine, apoi se fierb în apă pentru 10 minute. Într-un bol separat se pregătește un amestec din ou bătut, lapte, sare și piper. Într-un alt recipient se amestecă făina cu restul de condimente. Aripioarele se scurg de apă, se trec prin amestecul de făină, apoi prin cel cu lapte și ou, după care din nou prin făină și se pun la prăjit în ulei încins.

Aripioarele picante se servesc cu cartofi prăjiți, reci sau calde, în funcție de preferințe. Preparatul este un pic pretențios deoarece rețeta autentică nu este cunoscută publicului larg, iar variantele pregătite acasă sunt adaptate de fiecare persoană în parte. Însă, dacă vrei să te bucuri de un preparat deosebit comandă online de la KFC aripioare picante făcute după rețeta originală.

Nuggets

O alegere inspirată și sățioasă, nuggets reprezintă preparatul perfect atunci când îți este foame. Îți trebuie doar o jumătate de ceașcă de pesmet, un piept de pui, ulei, sare și ¼ ceașcă de parmezan. Pieptul de pui se taie în bucăți și se amestecă într-un bol cu sare, parmezan, pesmet și ulei, apoi se prăjește în ulei încins. Dacă vrei un preparat dietetic, în loc de-a prăji carnea, pune-o în tavă la cuptor pentru 10-15 minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.

Gustul mâncărurilor făcute în casă este greu de înlocuit, mai ales că ai posibilitatea de-a controla cantitățile de ingrediente folosite. Însă, același lucru l-am putea spune și despre preparatele fast-food, care au o aromă specifică, greu de obținut acasă. Totuși, ai posibilitatea de-a încerca propriile variante de fast-food în bucătăria ta, iar dacă ceva nu iese cum trebuie, este bine de știut faptul că poți comanda online mâncărurile, pentru a nu-ți dezamăgi prietenii sau familia.

Cele mai citite

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...
Ultima oră
Pe aceeași temă