Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

foto: shutterstock.com

4 METODE moderne de a eficientiza un depozit de marfuri

Depozitarea produselor este vitala pentru majoritatea afacerilor medii si mari care doresc sa aiba un flux al marfurilor cat mai eficient si care sa nu puna probleme dezvoltarii business-ului.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.10.2020 - 16:23

Depozitarea produselor este vitala pentru majoritatea afacerilor medii si mari care doresc sa aiba un flux al marfurilor cat mai eficient si care sa nu puna probleme dezvoltarii business-ului.

 

In mod traditional, depozitele au fost considerate necesare, ca un mod de a adauga costuri fara a contribui foarte mult la profit. Acest lucru este partial adevarat. Motivul era organizarea deficitara, atat a proiectarii si construirii spatiilor de depozitare, cat si a administrarii stocurilor de produse diverse.

 

In ultimii 30 de ani s-au facut eforturi uriase pentru indepartarea neajunsurilor, iar in prezent aceasta activitate necesara poate fi facuta cu costuri reduse, cu o viteza impresionanta a transferului de marfuri si cu pierderi minime. S-a dezvoltat chiar o noua ramura a afacerilor in acest domeniu, cunoscuta sub numele de logistica.

 

Daca firmele mici pot manageria stocurile limitate pe care le au, fara calcule complicate sau echipamente costisitoare, societatile medii si mari trebuie, cu siguranta, sa puna la punct un serviciu de logistica eficient, care va reusi sa scada costurile in mod semnificativ.

 

Iata 4 metode pentru eficientizarea unui depozit de marfuri!
 

1. Au trecut demult zilele in care marfurile erau manipulate manual, intr-un proces lent, costisitor si cu mari sanse de accidentari. In prezent, existenta unor motostivuitoare este esentiala pentru desfasurarea activitatii in bune conditii. Ultimul trend in acest domeniu il reprezinta echipamentele electrice de acest gen, care au avantaje clare asupra celor cu combustia interna: sunt silentioase, puternice, consuma putin, foarte versatile si usor de folosit;
 

2. Gestionarea stocurilor de materiale depozitate este importanta, pentru ca un produs ce sta mult timp in depozit va micsora profitul. Specialistii recomanda in acest sens folosirea metodei JIT (Just In Time), adica plasarea unei comenzi doar in cazul in care este nevoie de respectivul articol. Ideal ar fi ca produsul sa plece din depozit in aceeasi zi, pentru a nu aparea costuri suplimentare legate de stocare. In aceasta privinta, trebuie facut un calcul comparativ si sa se vada daca este sau nu avantajos sa se tina o marfa in depozit;
 

3. Asezarea produselor in depozit conform metodei ABC este usor de pus la punct: produsul cu rulajul cel mai rapid trebuie sa fie pus cat mai aproape de intrare, cele cu rulaj mediu spre mijloc, iar cele cu rulaj lent cat mai in spate. In acest fel, manipularea inventarului va fi mult mai eficienta. Produsele care vor sta mai mult timp nu se vor afla in calea fluxului de marfuri, iar lucrurile vor merge mai bine;

4. Folosirea unor tehnici moderne poate elimina necesitatea existentei unui numar mare de angajati si poate contribui la disparitia unui numar de ore costisitoare. Un exemplu in acest sens este folosirea tehnologiei RFID, adica a etichetelor magnetice aplicate pe produse. In acest fel, miscarile acestor elemente pot fi identificate automat de catre computere, fara a fi nevoie, in cele mai multe cazuri, de prezenta fizica a unei persoane.

 

In concluzie, managerierea unui depozit de marfuri de mari dimensiuni poate fi considerata o bataie de cap si furnizoare de costuri suplimentare daca nu sunt avute in vedere tehnicile moderne de depozitare si regulile de logistica.

 

Surse foto:

shutterstock.com

Comentarii