7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyle4 lucruri pe care să le faci când cauți un job

4 lucruri pe care să le faci când cauți un job

Dacă ai mai lucrat până acum, te-ai confruntat deja cu stresul pe care îl presupune selectarea celor mai potrivite oferte de joburi. Ai nevoie de multă determinare, dar mai ales de răbdare pentru a trece prin filtrul personal multitudinea de anunțuri cu care ai dat ”nas în nas” în mediul virtual și nu numai. Găsirea unui job devine, însă, compleșitoare, atunci când întreg procesul de întinde pe o perioadă mai lungă, mai ales dacă nu ai surse de venit stabile. Ca atare, credem că un articol din care poți afla care sunt acele 4 lucruri pe care să le faci când îți cauți un job ți-ar fi de mare folos. Prin urmare, te invităm să descoperi informațiile pe care ți le prezentăm în continuare!

1. Stabilește-ți obiectivele profesionale. 
Primul pas pentru a obține jobul mult visat este să îți stabilești obiectivele profesionale. Oamenii au rațiuni diferite atunci când optează pentru un loc de muncă sau un altul, așa că trebuie să identifici și tu care sunt acele lucruri care te-ar motiva pe tine să alegi un anumit job. De exemplu, dacă nu ai mai lucrat înainte iar scopul tău, pentru moment, este acela de a acumula experiență, un post entry-level într-o firmă mică, poate chiar un program de lucru part-time ar putea fi ceea ce cauți. Dimpotrivă, ești motivat de veniturile foarte mari pe care le-ai putea avea? Caută un studio de videochat care face angajări, țintește către un job într-o multinațională sau pur și simplu încearcă-ți norocul într-o nisă pe care o consideri profitabilă. Dacă te afli într-o etapă de reconversie profesională și vrei un serviciu care să te solicite mai puțin decât cele anterioare, atunci caută firmele care oferă posibilitatea de a lucra remote. 

2. Analizează-ți aptitudinile 
De multe ori, lucrurile care ne plac și pe care le dorim cu încăpățânare nu ni se potrivesc, pur și simplu. Fie că este vorba despre un obiect vestimentar sau despre un job, acest lucru rămâne valabil. De aceea, pentru a lua o decizie cât mai corectă și cât mai avantajoasă pentru tine, următorul pas pe care trebuie să îl faci constă în analizarea aptitudinilor pe care le ai. Îți dorești să lucrezi la bancă, însă mai ai de lucrat la capitolul atenție? Matematica nu este tocmai punctul tău forte? Cel mai probabil, îți vei schimba jobul peste alte câteva luni! Din contră, ești o fire creativă? Lucrul într-o agenție de publicitate ți s-ar potrivi mănușă!

3. Remarcă-te prin CV 
Atunci când vrei să aplici pentru joburile care au rămas pe lista ta scurtă, asigură-te că ai creat un CV mai interesant decât ceilalți candidați. CV-ul poate fi un instrument care să îi convingă pe angajatori că merită să te cunoască, iar acest lucru este posibil fără să faci prea mult efort. Un CV simplu, care nu atrage atenția prin nimic, alături de o scrisoare de intenție anostă nu mai sunt suficiente pentru a stârni interesul recruiterilor. Ca atare, abordează aceste două elemente și dintr-o perspectivă mult mai creativă. Te poți inspira de pe internet, unde vei regăsi o mulțime de idei de CV-uri care nu au cum să treacă neobservate. 

4. Mergi la târgurile de joburi
Deși există o sumedenie de oferte de muncă în mediul online, de multe ori, pentru a-ți găsi jobul mult visat nu este suficient să navighezi pe internet din fața computerului sau de pe smartphone. Indicat este să mergi la târgurile de joburi, deoarece aici vei avea ocazia să interacționezi direct cu angajatorii, pentru a le înțelege mai bine cerințele și pentru a afla mai multe despre beneficiile oferite. 

După ce ai trecut prin toți acești pași de bază, îți va fi cu siguranță mult mai ușor să găsești jobul pe care ți-l dorești!

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă