14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyle4 cei mai importanți factori de stres în vacanță și cum poți...

4 cei mai importanți factori de stres în vacanță și cum poți scăpa de ei

Sezonul cald este cel mai des asociat cu perioada celor mai spectaculoase vacanțe din an, în care mulți români așteaptă această perioada pentru a se bucura de câteva săptămâni de relaxare pe o plajă izolată, la munte sau într-un oraș important al Europei. Ceea ce ar trebui să fie o experiență completă de relaxare, după luni de muncă, se poate transforma rapid într-o perioadă neașteptat de stresantă, din cauza unor detalii pe care nu le-ai pus la punct la timp și care te pot costa acum.

 

4 cei mai importanți factori de stres în vacanță și cum poți scăpa de ei:

 

1. Cheltuielile de ultim moment

Stabilirea unui buget pentru vacanță este cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci. Banii de transport, de cazare și de cheltuială trebuie stabiliți cu ceva timp înainte, pentru a fi sigur că îți poți îndeplini toate planurile de relaxare în următoarea perioadă. Există însă întotdeauna riscul ca unele cheltuieli neprevăzute să apară chiar înainte de a pleca în concediu. Ori una dintre cazări nu mai este disponibilă și trebuie să găsești altceva, la un preț mai mare, ori zborul s-a amânat și nu mai poți prinde escala, ori una dintre persoanele din grupul de concediu nu mai poate veni, iar astfel cheltuielile generale vor fi mai mari. Dacă bugetul stabilit este mult prea strict, există alternative rapide de a obține banii de care ai nevoie în perioada imediat următoare, până la următorul salariu. În acest fel, vei scăpa de stresul că nu poți acoperi toate cheltuielile de ultim moment și te vei putea bucura de concediu, așa cum meriți.

 

2. Check-in-ul la aeroport

După ce ți-ai achiziționat biletele de avion, verifică de fiecare dată în ce perioadă poți să-ți faci check-in-ul fără să trebuiască să plătești o sumă suplimentară. Ultimul lucru de care ai nevoie, fix înaintea unei vacanțe, este o coadă lungă la check-in. Riscul să pierzi zborul este extrem de redus și posibil doar dacă ai ajuns prea târziu în aeroport. Altfel, poți insista că poarta se va închide curând și nu vei prinde avionul, ceea ce îți va permite să avansezi în coadă. Însă de ce ai avea nevoie de tot acest stres, fix înainte de concediu, când poți rezolva aceste probleme accesând o aplicație de telefon mobil sau site-ul companiei cu care urmează să zbori?

 

3. Organizarea de vacanță

Odată ce ai ajuns la destinație și te-ai cazat, știi ce ai de făcut? Organizarea din vacanță nu ar trebui lăsată pe ultima sută de metri, ci planificată cu ceva timp înainte. Altfel va fi foarte stresant să descoperi pe loc de unde poți schimba banii în moneda locală dintr-o sursă sigură, ce firmă serioasă de leasing ai putea găsi pentru a închiria o mașină, care sunt obiectivele principale pe care nu ar trebui să le ratezi și care sunt cele mai bune restaurante din zonă. Fără un plan bine pus la punct, tot ce vei face va fi să pierzi vreme căutând la întâmplare locuri bune, iar experiența totală de vacanță s-ar putea să nu fie cea mai bună.

 

4. Timpul scurt pentru pregătiri

De câte ori nu ai stat în noaptea de dinaintea plecării spre aeroport să îți faci bagajele, să îți calci hainele și să faci curat în casă? Programul încărcat s-ar putea să nu îți permită să le faci din timp pe toate, dar ai putea să îți programezi ca perioada de concediu să înceapă cu două zile înainte de plecare și să se încheie la două zile după revenirea din vacanță. În acest fel vei putea să îți pui casa și problemele personale la punct înainte de plecare și să nu intri direct în programul de lucru după ce ai aterizat în țară, din vacanță.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă