21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyle4 avantaje importante ale centralelor termice

4 avantaje importante ale centralelor termice

În ultimii ani, tot mai mulți români au ales să se debranșeze de la rețeaua de încălzire centralizată și să-și monteze o centrală proprie, care le oferă confort sporit, siguranță și un control mai bun asupra costurilor.

Dacă și tu te gândești să-ți cumperi o centrală termică, îți prezentăm în continuare cele mai importante avantaje pe care ți le oferă acest sistem.

1. Te bucuri de căldură și apă caldă la discreție
Principalul avantaj al unei centrale termice este faptul să poți decide când vrei să ai căldură și cât de cald vrei să fie la tine în casă. Tot ce trebuie să faci este să setezi termostatul centralei pe temperatura dorită și centrala va porni și se va opri automat, în funcție de necesități. În acest fel, nu vei mai suferi de frig în lunile de toamnă, doar pentru că vecinii tăi vor să facă economie și au cerut să nu fie pornită căldura la bloc.

De asemenea, vei avea apă caldă oricând ai nevoie, la temperatura dorită de tine. Nu te vei mai trezi în toiul iernii că trebuie să te speli cu apă rece sau abia dezmorțită. Acest aspect este cu atât mai important dacă ai copii mici, pentru că ei se pot îmbolnăvi mult mai ușor dacă stau în frig sau se spală cu apă care nu este suficient de caldă.

2. Ai control asupra costurilor
Centrala termică proprie te ajută să scapi de facturile exagerat de mari la încălzire și apă caldă, pe care trebuia să le plătești chiar și pentru perioadele în care ai stat în frig. Folosind centrala, ai garanția că vei plăti numai atât cât consumi, astfel încât vei putea face economie în perioadele în care vei lipsi de acasă. În plus, poți face mult mai ușor o estimare a sumelor de plată și să reduci din costuri, programând centrala să se oprească în intervalul orar în care nu ești acasă.

3. Protejezi mediul
Spre deosebire de încălzirea centralizată, care necesită folosirea unor termocentrale mari, pe bază de cărbuni, care poluează foarte mult, centrala proprie este mai prietenoasă cu mediul. În special centralele moderne, în condensare, au un nivel foarte redus de poluare, deoarece reutilizează cea mai mare parte a gazelor pe care le ard.

Astfel, te bucuri de costuri reduse, de mai multă căldură, iar amprenta ta de carbon este nesemnificativă.

4. Poți alege dintr-o gamă variată de produse
În funcție de nevoile și preferinței tale, poți alege produsul potrivit, deoarece pe piață există foarte multe tipuri de centrale termice, de puteri și cu funcții diferite.

Ținând cont de suprafața locuinței tale, vei putea alege modelul potrivit: standard sau de mare capacitate. Discută cu un specialist, ca să te asiguri că ai ales echipamentul potrivit pentru nevoile tale. Desigur, prețul diferă în funcție de capacitatea și tipul de centrală, dar și în funcție de producător. Ai grijă să alegi o centrală produsă de o firmă de renume, care beneficiază de o rețea mare de parteneri de distribuție, dar si de service. Nu uita că si aceste sisteme de încălzire au nevoie anuală de revizie și mentenanță pentru a te asigura că vei beneficia de o centrală care funcționează la parametrii optimi și cu un grad ridicat de eficiență pe întreaga durată de viață.

Acestea sunt cele mai importante avantaje ale centralelor termice proprii. Montează-ți și tu o una și nu ezita să-ți simplifici viața, să te bucuri de mai mult confort și economie lună de lună!

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă