15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyle3 sfaturi pentru a economisi bani cu reparația mașinii tale

3 sfaturi pentru a economisi bani cu reparația mașinii tale

Reparația mașinii tale poate să vină cu multe dezavantaje. Primul lucru la care te gândești când ți se strică mașina este care este suma pe care o vei plăti pentru a o repara. În ceea ce privește timpul pe care îl va petrece mașina ta în service nu ai ce să faci mare lucru. Totuși, poți interveni măcar în privința costurilor unei vizite neașteptate la service. Chiar dacă de cele mai multe ori o reparație neașteptată înseamnă o intervenție scumpă, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să economisești bani atunci când vine vorba de mașina ta.

 

1. Mergi cu ea periodic la service
Una dintre cele mai bune metode de a economisi bani pe reparația mașinii tale este să previi, pe cât se poate, defecțiunile majore. Este un gând deranjant să știi că trebuie să suporți o cheltuială pe care ai fi putut să o eviți cu puțină atenție. Dacă mergi regulat la service pentru revizii și dacă o îngrijești corespunzător, șansele să amâni intervențiile majore și costisitoare cresc foarte mult.

●     Schimbă uleiul de motor după specificațiile producătorului. Dacă îl schimbi prea târziu pot apărea defecțiuni ale motorului, ceea ce implică niște cheltuieli de reparație ridicate. Pe de altă parte, uleiul de motor are un preț, iar manopera de schimbare a acestuia costă și ea. De aceea, nu are sens să schimbi uleiul mai des decât este recomandat.

●     Alegerea unei baterii auto de bună calitate și întreținerea acesteia corespunzătoare te poate ajuta să economisești o mulțime de bani. Ai grijă cum mergi cu mașina și nu uita aprinse luminile din interior sau farurile și îi vei prelungi viața bateriei.

●     Nu sări peste reviziile obligatorii. Acestea se fac o dată pe an sau la 10.000 de kilometri. Rolul acestora este de a depista eventualele probleme. Dacă ai descoperit o problemă minoră și ai rezolvat-o imediat, poți evita apariția unor complicații ce ar costa mult mai mult să le rezolvi.

●     Ai mereu grijă să verifici starea anvelopelor. Un set de anvelope noi costă destul de mult. Poți evita să faci o astfel de investiție prea devreme prin simpla îngrijire corespunzătoare a acestora.

●     De foarte multe ori soluția salvatoare și prietenoasă cu buzunarul tău este să apelezi la piese auto second hand. Excepție sunt cazurile în care vorbim de componente auto precum cele din sistemul de frânare, când este recomandat să fie achiziționate noi și de la producători de renume. Altfel, poți opta să achiziționezi piese auto ieftine din dezmembrări. Acestea pot conta enorm atunci când îți dorești să economisești bani în ceea ce privește reparația mașinii, deoarece ai șanse foarte mari să găsești piese auto originale la un preț avantajos.

2. Repară singur acolo unde poți
În unele cazuri, pentru economisi timp și bani, poți să-ți „repari” singur mașina. Nu este nevoie să mergi la service pentru a plăti manopera unei înlocuiri de bec sau verificare de ulei. Acestea sunt acțiuni simple pe care le poți face și tu.

3. Mergi la un service de încredere
Un service cu mecanici nepricepuți și cu servicii ce lasă de dorit te pot face să cheltuiești mult mai mulți bani decât ar trebui. Pe lângă timpul pierdut, va trebui să apelezi la alt service și să plătești din nou pentru a-ți repara mașina.

●     mergi la un service recomandat de apropiații tăi;

●     caută recenziile altor clienți pentru a îți face o idee legată de serviciile acestora;

●     service-ul trebuie să dețină toate avizele de funcționare, să aibă aparatură performantă și produse de bună calitate;

●     după cum spune o vorbă celebră, „omul sfințește locul”. De aceea, într-un service este extrem de important mecanicul. Acesta trebuie să fie un bun meseriaș, cunoscător al mașinilor și pasionat de munca pe care o face. Un mecanic priceput te poate ajuta să economisești foarte mulți bani atunci când vine vorba de reparația mașinii tale.

 

Ai grijă de mașina ta, găsește un meseriaș bun și documentează-te înainte de a cumpăra o piesă de schimb. Acestea sunt, pe scurt, câteva dintre metodele eficiente prin care poți să ai o mașină ce funcționează perfect fără să fi investit o avere în ceea ce privește reparațiile ei.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă