11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyle3 motive surprinzătoare pentru care o baie în cadă este mai bună...

3 motive surprinzătoare pentru care o baie în cadă este mai bună pentru sănătate decât un duș simplu

Cui nu îi place să se răsfețe într-o cadă cu apă caldă cu spumă și arome relaxante? Ce ne atrage, oare, să ne lăsăm corpul să plutească în timp ce căldura apei ne pătrunde porii pielii? Se pare că romanii antici știau să se relaxeze, pentru că e singurul popor din istorie pentru care baia era mai mult decât o necesitate și era deja la nivel de ritual și plăcere.

 

Din păcate, în vremurile trepidante pe care le trăim azi, oamenii nu mai apucă să dedice unui ritual atât de plăcut atât de mult timp pe cât le-ar plăcea. Asta, deoarece băile durează mult mai mult decât dușurile rapide, sunt mai puțin practice când te grăbești și nu le poți face oriunde.

 

Totuși, băile prelungite sunt bune pentru organismul uman din mai multe motive. Nu numai că sunt o modalitate perfectă de a vă relaxa cu un pahar de vin la sfârșitul unei zile lungi, dar au și o mulțime de beneficii pentru sănătate.

 

Iată care sunt cele mai importante trei beneficii pentru sănătate ale unei băi relaxante

 

1. O baie caldă ajută la relaxarea întinderilor musculare
 

Probabil că știai că aplicarea unor comprese calde este un remediu bun atunci când ai o întindere sau febră musculară după un efort fizic deosebit. Aplicarea unor surse de căldură pe părțile dureroase sau inflamate ale mușchilor ajută la relaxarea acestora.

În timpul băii, corpul este scufundat în apa caldă care va ajuta la relaxarea întregii musculaturi. În plus, se pot adaugă în apa de baie diverse săruri sau produse ce pot fi găsite, de exemplu, pe www.sabon.ro, care vor aduce beneficii suplimentare în ameliorarea durerilor și contracțiilor dureroase și vor da o stare generală de bine.

 

2. Baia poate scădea nivelul de zahăr din sânge
 

Dacă medicul ți-a recomandat la ultima vizită să ai grijă la nivelul de zahăr din sânge și să încerci să-l diminuezi, băile pot fi un remediu în acest sens.

Oamenii de știință au descoperit că, atunci când faci o baie caldă, nivelul zahărului din sânge scade. Acest indicator crește imediat după ce luăm masa, iar limita până la care ajunge este unul din indicatorii de risc pentru diabet. Astfel, apelând mai des la o baie în loc de un duș, vei ține sub control glicemia și vei evita probleme mai grave.

Evident, băile nu ar trebui să înlocuiască alimentația sănătoasă și un regim de antrenament regulat.

 

3. Baia este benefică pentru pielea ta
 

Se știe că apa caldă îți deshidratează pielea, așa că mulți consideră că dușurile sunt mai bune pentru piele decât băile, dar se pare că nu este chiar așa.

Corpul tău are uleiurile sale naturale de care are nevoie și atât dușurile, cât și băile îți pot văduvi corpul de aceste substanțe hrănitoare. Diferența dintre cele două metode de a te spăla este că, în cazul băii, poți pune în apă diverse substanțe – cum ar fi uleiuri esențiale, săruri minerale, fulgi de ovăz, extracte pe bază de miere etc.

Aceste ingrediente suplimentare îți pot hidrata și reface stratul de epidermă cât timp stai în apă.

În concluzie, de câte ori ai posibilitatea și timpul necesar, acordă-ți plăcerea unei băi prelungite și relaxante. Corpul tău îți va fi recunoscător, cu siguranță.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Endrick, la doar 17 ani, are o iubită model. Momente inedite după Spania – Brazilia

Tânărul fotbalist Endrick, în vârstă de doar 17 ani, a reușit să strălucească din nou în tricoul naționalei Braziliei, de această dată într-un meci...

Șoferii români preferă mașinile la mâna a doua din Germania, potrivit unui studiu

Multe mașini la mâna a doua sunt importate dintr-o țară în alta pentru a satisface cererea locală de vehicule rulate. Germania, Franța, Belgia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă