Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

sursa foto: https://www.shutterstock.com/image-photo/beautiful-cloudy-sunset-over-union-square-1052277185?src=p3MD-GL6jsJ-WfTfdbeEWA-1-0

3 motive pentru care să te muți în Timișoara

Dacă ești în căutarea unui oraș mult mai puțin aglomerat decât Bucureștiul sau dacă pur și simplu vrei să îți schimbi domiciliul, dar nu ai găsit încă un oraș de care să te îndrăgostești, cel mai probabil o vei face astăzi, până vei termina de citit acest articol.

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 05.06.2018 - 09:43

Vei găsi mai jos cele mai importante motive pentru care Timișoara ar putea fi noul tău oraș de suflet, pentru că are atât de multe să îți ofere. Ești pregătit să pleci din orașul în care locuiești acum? Vezi toate motivele pentru care te-ai putea muta în orașul de pe Bega.


Oportunități de angajare

Dacă trăiai cu impresia că doar în București vei găsi locuri bune de muncă, cu salarii pe măsura așteptărilor tale, ei bine, treaba nu stă chiar așa. Poziționarea Timișoarei destul de aproape de granița țării a  atras întotdeauna investitori străini, care au crezut în acest oraș nu foarte mare, dar care promite mult. În ultimii ani, acesta s-a dezvoltat cu repeziciune, rata șomajului fiind în scădere și într-un procentaj foarte mic, de doar 1% la începutul anului 2018. Peste șase mii de companii străine au găsit o mână de lucru bună în această parte a României, orașul dezvoltându-se în mai multe industrii, printre care și cea a calculatoarelor și electronicelor, a echipamentelor electrice și a celei constructoare de mașini. După Capitală, Timișul este primul județ din țară în domeniul activităților de consultanță în tehnologia informației. Așadar, vei avea o mulțime de oportunități pentru angajare sau deschiderea unei afaceri în orașul de la vest.


Viață culturală bogată

Mai mult de o treime din locuitorii Timișoarei sunt tineri, ceea ce înseamnă că viața culturală este una care și-a făcut upgrade pentru 2018. Artiștii din noua generația pun Timișoara pe harta internațională a evenimentelor culturale, ceea ce face ca turiștii străini să vină într-un număr mare la noi în țară. Orașul de pe Bega are o forță creativă valoroasă și coagulează energii care transformă orice activitate în frumos. Mai mult decât atât, una dintre clădirile emblematice pentru România se află aic: clădirea-monument de la balconul căreia a fost proclamată Revoluția din decembrie 1989, cea care găzduiește Teatrul Național Mihai Eminescu, Teatrul Maghiar Csiky Gergely, Teatrul German de Stat și Opera Națională Română din Timișoara.


Un oraș viu

Natura îmbrățișează din toate părțile acest oraș multicultural, iar râul Bega răcorește întreaga urbe. La marginea Timișoarei, vei găsi o pădure superbă, însă neexploatată la maximum, dar și în centrul orașului te vei putea bucura de câteva ore pe care le poți petrece, înconjurat de iarbă crudă și copaci înalți. Parcul Rozelor, Parcul Central, Parcul Civic, Parcul Botanic, Parcul Copiilor sau Parcul Carmen Sylva sunt doar câteva din zonele verzi ale Timișoarei. Și pentru a întări dragostea pentru mediu, trebuie să știi că aici vei putea călători cu una dintre cele mai extinse rețele de tramvaie din țară, cu o lungime de peste 90 de kilometri.


Dacă te-am convins, fă-ți bagajele, caută ofertele de apartamente de închiriat în Timișoara pe Storia.ro, alege-ți o locuință care îți place și bucură-te de experiența vieții tale, care nu doar te va scoate din zona de confort, dar te va lăsa cu amintiri excepționale!

Comentarii

loading...