6.8 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăLifestyle3 motive pentru care ai nevoie de un consilier în carieră

3 motive pentru care ai nevoie de un consilier în carieră

Ești pentru prima dată în poziția de manager și te afli într-o perioadă de tranziție cu multe provocări legate de conducerea echipei? Vrei să îți construiești un renume, să fii o autoritate în aria ta de lucru?

Dacă ai răspuns afirmativ la oricare dintre aceste întrebări, consilierea în carieră poate fi ceea ce ai nevoie.

A conduce echipe necesită dezvoltarea unui nou set de competențe. Este necesar să delegi sarcini, să gestionezi resursele și să-ți asumi responsabilitatea pentru rezultatele finale, precum și să-i inspiri pe membrii echipei să fie devotați și creativi. Un consultant în Leadership poate fi persoana pe care o cauți.

Află mai multe despre rolul unui consilier în carieră și motivele pentru care ai nevoie de unul.

Primești sfaturi personalizate situației tale

Cu siguranță vei găsi foarte multe informații pe internet despre carieră și dezvoltarea personală, despre cum să-ți perfecționezi brandul personal sau comunicarea în public. Există o mulțime de sfaturi generale. Un consilier în carieră ascultă nevoile tale specifice, temerile tale de moment, observă blocajele și îți oferă o opinie de specialitate, îndrumări exacte, aplicate.

Ești într-o companie nouă, job nou. Primele 30 de zile sunt cruciale, nu vei avea niciodată o a doua șansă să faci o primă impresie. Trebuie să înveți repede cultura organizațională, ce trebuie să prioritizezi și calitatea muncii așteptate. Trebuie să dezvolți relații în special cu persoanele cheie, să ai așadar abilități pe care nimeni nu le predă în facultate.

La nivel de management și conducere, arta de a supraveghea oamenii și bugetele necesită multă subtilitate, să dezvolți procese care să fie destul de detaliate, dar să nu constrângi, să conduci prin a-i inspira pe ceilalți, în detrimentul micromanagementului.

Aloci timp dedicat pentru a face progrese

Când ți-ai alocat ultima dată timp pentru o actualizare serioasă a profilului tău de LinkedIn? Când ai depus un CV adaptat jobului pe care îl ținteai?

Să presupunem că știi sfaturile de care ai nevoie și știi exact ce trebuie să faci pentru a face un pas înainte în carieră, dar cel mai probabil niciodată nu îți aloci în agenda ta un timp semnificativ pentru a te ocupa de creșterea profesională. Un consilier în carieră este acolo lângă tine, ca un antrenor, pentru a dedica împreună timp pentru îmbunătățirea pașilor carierei tale.

Vrei să ai o imagine foarte bună atât în interiorul companiei, dar și online. Cu ajutorul unor traininguri de Personal Branding nu vei mai amâna evoluția controlată a carierei tale, vei știi să lucrezi tu însuți inclusiv la reputația ta online.

Gestionezi cu succes o perioadă de tranziție

Ai făcut un salt important în cariera ta? Te afli mai nou într-o poziție de conducere, cu responsabilități mai mari și dorința de a reuși să conduci cât mai bine echipele. Este important să gestionezi cu brio noua situație în care te afli, să nu arzi etapele procesului de tranziție și să ceri sfatul unui consilier în carieră. Te va ajuta să îți dezvolți abilitățile necesare noului tău rol și să obții performanță de la oamenii din echipa ta.

Pe de altă parte, te poți afla în ipostaza în care dorești să faci o schimbare în drumul profesional, simți nevoia de schimbare, dar nu știi de unde să începi. Vrei altceva, simți că în momentul prezent nu ești fericit cu ceea ce se întâmplă pe plan profesional, dar nu știi să identifici problema și să găsești rezolvarea. Consilierul în carieră nu doar că te va ajuta să gestionezi perioada de tranziție spre un nou drum, dar te va duce chiar în punctul acela unde te vei simți fericit cu ceea ce faci.

 

Fiecare călătorie în carieră are puncte de cotitură, întrebări care apar, succese, este important să știi că înainte de orice ajutor primit trebuie să-ți dorești, să realizezi că jobul mult visat vine în urma unor eforturi susținute și ai unor pași de carieră bine puși la punct. Ai nevoie de un mod clar de a vedea lucrurile, de curaj, încredere și competență. Succes!

Cele mai citite

Ce trebuie să știi despre cancerul de col uterin

Cancerul de col uterin începe să se dezvolte în celulele de pe suprafața colului uterin (porțiunea inferioară a uterului, de formă cilindrică și străbătută...

O femeie din Republica Moldova și soțul ei rus au fost uciși în atacul de la Moscova

O femeie originară din Republica Moldova a fost ucisă în atacul terorist care s-a produs la Moscova în seara de 22 martie 2024. Confirmarea acestui...

Implicațiile industriei de gaming asupra economiei

Industria de gaming a generat venituri în valoare de aproximativ 365 de miliarde de dolari în 2023 la nivel global. Tendința de creștere din...
Ultima oră
Pe aceeași temă