3 criterii de care să ții cont când alegi cauciucuri de iarnă

Condusul pe timp de iarnă este o provocare pentru orice șofer, indiferent de calitățile native pe care le are sau de experiența dobândită de-a lungul anilor. În caz de intemperii, vizibilitatea este mult mai scăzută, mașina va fi mai greu de manevrat, iar frânarea mai redusă.

Share

Rl online 0 comentarii

24.02.2021 - 16:37

 Din fericire, normele legale impun montarea obligatorie de cauciucuri de iarnă în sezonul rece, iar asta face ca numărul incidentelor neplăcute să fie mult mai scăzut.

Anvelopele de iarnă sunt de mai multe tipuri/modele și au diverse caracteristici, așa că, înainte de a cumpăra un set nou, informați-vă cât mai bine. Pentru că un set de anvelope de calitate va putea fi folosit mai multe ierni la rând, este important să faceți o achiziție cât mai documentată.

 

Pentru început, aveți în vedere faptul că anvelopele se schimbă, întotdeauna, cel puțin în pereche (față sau spate). Cel mai bine este să schimbați toate cele patru cauciucuri în același timp, iar în sezonul rece acest lucru este obligatoriu. Pentru ca mașina să poată oferi cele mai bune performanțe, toate anvelopele trebuie sa fie de calitate. Chiar dacă presupune o investiție mai mare, achiziția tuturor celor patru anvelope va asigura o tracțiune uniformă, care este de preferat iarna.

Aspecte de care trebuie sa țineți cont


Cauciucurile all season nu vor oferi performanță maximă


Anvelopele all season sunt cele mai comode, nefiind necesară schimbarea lor odată cu schimbarea anotimpurilor. Deși, pot fi folosite cu succes atât iarna cât și vara, trebuie avut în vedere că performanțele mașinii nu vor fi maxime. Vara, veți observa că mașina rulează mai greu pe asfalt, din cauza canelurilor adânci de pe cauciucuri, care sunt atât de necesare pe zăpadă. Nu vă grăbiți să vă bucurați: nici iarna situația nu va fi una excepțională. Deși mașina va circula rezonabil pe șosea, nu vă așteptați la manevre deosebite, atunci când vă întâlniți cu un strat mai gros de zăpadă sau chiar cu gheață pe carosabil.

Există cauciucuri de zăpadă și cauciucuri de gheață


Este bine să faceți această diferențiere atunci când decideți să cumpărați cauciucuri de iarnă. Fiecare tip de anvelopă oferă performanțe deosebite în condițiile meteorologice pentru a care a fost creat. Dacă sunteți nesigur în legătură cu ce vă avantajează cel mai bine, atunci atunci aveti nevoie de anvelope iarna tip 185 65 r15. Făcând această alegere, nu veți avea niciun fel de probleme, iar mașina va putea circula în condiții de maximă siguranță.

 

Cauciucurile au toate informațiile imprimate la vedere


Cu siguranță, un vânzător vă poate oferi toate detaliile necesare referitoare la tipurile de cauciucurile disponibile în magazin. Dar, uneori, poate fi util să puteți să descifrați singuri toate simbolurile existente pe cauciucuri.

3PMSF - este un simbol care apare pe orice anvelopă care trece testele minime de performanță pe zăpadă. Vorbim despre simbolul Alpine, reprezentat printr-un munte cu trei vârfuri și fulgi de zăpadă (3PMSF)

SG - este indicele de aderență la zăpadă. Până de curând, doar anvelopele de iarnă aveau imprimat acest simbol. În prezent, însă, el poate fi regăsit și pe anvelopele all season.

M+S - acest simbol afișat pe un cauciuc all season semnifică faptul că poate fi utilizat în condiții optime doar dacă este vorba despre o iarnă nu foarte grea. M + S înseamna noroi și zăpadă (mud & snow). Sunt proiectate încât să aibă suficientă aderență pentru a face față cu succes la cantități moderate de gheață și zăpadă.

 

Foarte important este faptul că temperaturile reci scad presiunea anvelopelor. Nu uitați să verificați periodic presiunea acestora, pentru a beneficia de performanțele maxime garantate de producător. 

Citește totul despre:

Comentarii