18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyle3 carti de psihologie ce-ti vor accelera dezvoltarea personala

3 carti de psihologie ce-ti vor accelera dezvoltarea personala

Mintea noastra este cel mai pretios bun pe care il avem, insa nu stim cum sa o folosim si nici macar nu o intelegem prea bine. In marea majoritate a cazurilor, o parte semnificativa din mintea noastra ramane neutilizata. Pentru a intelege psihologia complicata ce sta la baza comportamentului uman, trebuie sa gasesti cartile de psihologie potrivite preocuparilor tale ce contin cunostintele corete si sa le absorbi, sa le intelegi si sa le pui in practica.

In continuare iti prezint 3 carti care divulga secrete despre misterele creierului uman si ale psihologiei noastre. Aceste carti ne invata cum sa folosim mai bine cel mai minunat organ pe care il avem.

1.”Love is fun. Iubirea şi sexul în acelaşi pat”, de Gaspar Gyorgy si Bogdan Nicolai, cu prefata de Andreea Esca

Cartea are ca subiect relatia dintre femei si barbati, cu diferentele si asemanarile care credem ca exista intre ei. In realitate, etichetele puse de societate celor doua sexe nu au legatura cu fiziologia noastra: creierul masculin sau feminin este la fel construit si functioneaza dupa aceleasi reguli.
Cartea pune in discutie multe subiecte considerate tabu, despre care nu vorbeste nimeni deschis si constuctiv, insa care se regasesc in viata noastra de zi cu zi: gelozie, sentimente, sexualitate, echilibru si multe altele.

Citatul care te pune pe ganduri: ” Ceea ce ştiu foarte bine cei împliniţi (sau fericiţi) este că viaţa lor se desfăşoară aici şi acum, în momentul prezent, că ei sunt demni de iubire şi apartenenţă aşa cum sunt, nu în condiţiile în care vor îndeplini nişte criterii sau standarde sociale. Deoarece preţuirea de sine şi fericirea nu presupun condiţii prealabile.”

2. “Un viitor lung si fericit. Sanatatea si siguranta financiara in epoca longevitatii crescute”, de Laura L. Carstensen

Aceasta carte ar trebui citita de catre toti tinerii de 30 si 40 de ani care isi doresc sa se desprinda de destinul pe care il au batranii in tara noastra (se poate comanda cu usurinta pe internet din librarii online si este un cadou potrivit pentru prieteni). A venit momentul sa ne croim singuri viitorul, mai ales ca va fi mai lung decat credem noi: secolul XXI a marit speranta de viata cu 30 de ani, in medie.
Acum este cel mai bun moment sa privind in fata si sa analizam miturile si stereotipurile legate de imbatranire si sa ne pregatim pentru un viitor implinit incepand de la nivelul fiecarui individ in parte.

Relatiile pe care le avem intre noi, pornind de la familie si pana la grupurile bazate pe interese comune, joaca un rol foarte important in sprijinul pe care il primim dupa pensionare si au impact asupra calitatii vietii noastre pe termen lung. Cresterea duratei de viata ne va face sa redefinim multe concepte de baza, pornind de la cel de iubire.

Iata citatul care te pune pe ganduri: “Mark Twain nota ca „Dragostea pare cea mai rapidă, dar este cea mai lentă dintre creşteri. Niciun bărbat sau femeie nu cunoaşte cu adevărat iubirea perfectă până n-a fost căsătorit un sfert de secol.” Pentru multe cupluri, un sfert de secol înseamnă că sunt proaspăt căsătoriţi! Conform studiilor, căsniciile se îmbunătăţesc în timp; chiar şi cuplurile nefericite susţin că sunt mai fericite împreună la bătrâneţe decât erau în tinereţe.”

3. “Iubeste-ti boala! Secretele subconstientului. Cum să fim sănătoşi şi să descoperim bucuria de a trăi”, de Valeri Sinelnikov

Aceasta carte este construita in asa fel incat sa fie inteleasa de cititorul ce nu are cunostinte de medicina si biologie. Este posibil sa cunoastem cauzele profunde si reale ale bolilor noastre sau ale celor dragi, sa ne vindecam fara medicamente si chiar sa prevenim bolile la care suntem predispusi. Timpul a dovedit ca, desi medicina oficiala cauta sa inteleaga bolile, ea nu cauta unde trebuie. Si astfel au luat nastere carti precum aceasta ce schimba perspectiva asupra bolilor si echilibrului nostru interior.

Citatul care te pune pe ganduri: “Ca orice program, programul subconştientului uman efectuează anumite funcţii pentru om, iar una dintre ele este crearea şi menţinerea modelului Realităţii – adică să trăiască pe această lume şi să se străduie ca modelul realităţii personale să corespundă cu Realitatea Adevărată. Acesta este principalul element, cel mai important element, intenţia fiecărei fiinţe umane. Oamenii religioşi numesc acest proces aspiraţia sufletului către Dumnezeu, Creatorul. “

Daca ti-am starnit interesul pentru continuarea modelarii psihologiei tale, gasesti in libraria online Eu Sunt toate aceste titluri, la indemana ta si la pret rezonabil, plus multe alte carti de psihologie care sa te calauzeasca pe aceasta cale minunata a dezvoltarii personale.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă