14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyle19 lucruri pe care să le faci pentru stilul tău personal în...

19 lucruri pe care să le faci pentru stilul tău personal în 2019

 

Așa că profită de această mică doză de egoism, de altfel foarte necesară, și începe să imaginezi o listă de lucruri pe care să le faci pentru stilul tău personal. Un început am făcut noi.

Analizează-ți stilul

Sună destul de simplu, însă nu este neapărat la fel de simplu. Totuși, încearcă să faci o listă de lucruri care îți plac și lucruri care nu îți plac la look-ul tău. Poți începe cu garderoba, dar nu te limita la ea. E valabil și pentru machiaj, coafură, atitudine.

Alege cine vrei să fii

După această analiză, ideal este să îți dai seama dacă acum ai un stil care ți se potrivește sau nu. Poate că te simți bine în pielea ta și în ținutele tale sport-casual. Sau poate totuși vrei să schimbi ceva. Poate că acum ai descoperit că degeaba ai 25 de piese de îmbrăcăminte roșii în garderobă. Acum porți mai degrabă jeans și albastru. Prin urmare, odată ce știi cum ai vrea să arăți, poți începe un detox complet al garderobei care să te aducă totodată mai aproape de acea TU pe care o visezi.

Reorganizează-ți garderoba

Așa cum ți-ai dat și tu seama din rândurile de mai sus, totul se leagă. Prin urmare, dacă știi cum vrei să arăți, știi și la ce să renunți. Și e important să renunți la acele piese care nu au nicio legătură cu stilul tău personal, să renunți la piese din garderobă care nu fac decât să umple spațiul, dar care nu-ți aduc nicio bucurie, pe care ajungi să le pui pe raftul de jos de fiecare dată. De asemenea, hainele care-ți sunt mici, mari, care s-au uzat ar trebui să dispară destul de repede din dulapuri. Nu de alta, dar cu siguranță nu vrei cu adevărat să le mai porți.

Fă-ți o garderobă-capsulă

Cu siguranță ai tot auzit de trendul garderobei-capsulă. Partea bună este că o astfel de garderobă te va scoate din toate impasurile stilistice. Câteva piese de bază alese corect, care te avantajează și care se combină spectaculos în numeroase feluri sunt soluția la toate întrebările care încep cu: eu cu ce mă îmbrac? Ai nevoie de o cămașă clasică, albă, de o pereche de jeans care să-ți vină perfect, de două fuste, din nou, potrivite siluetei tale, de două topuri care să facă trecerea de la casual la elegant în funcție de situație, de două rochii alese pe aceleași principii, de un sacou, de o pereche de pantaloni office… Acestea sunt doar câteva idei, e foarte important să alegi piesele de bază în funcție de stil și de siluetă. Partea mai puțin bună este că, real, e aproape imposibil să te limitezi la o garderobă-capsulă. Și așa ajungem la punctul următor.

Ia-ți 5 piese de rezistență

Cum spuneam, e imposibil să te limitezi la o garderobă-capsulă. Tocmai de aceea, pe lângă cele 10-12 piese de bază, ar trebui să te orientezi către 5 piese de rezistență. Fie că vorbim de o rochie de ocazie, de o geacă de piele cu franjuri, de niște cizme peste genunchi, de rochia aceea care mereu te face să te simți sexy, trebuie să le ai în garderobă. Ar fi bine ca piesele de rezistență să nu fie prea multe. Nu trebuie să ai tot! Iar o limitare a achizițiilor te va face mai inventivă.

Paltonul – aliatul tău iarna

Chiar dacă recomandările stilistice din acest articol se potrivesc oricărui anotimp, sezonul rece are o particularitate ce trebuie neapărat menționată. Paltonul este esențial pentru look-ul tău. Acesta reprezintă prima impresie. Prin urmare, alege o croială clasică, calitatea acesteia și a materialului sunt esențiale. Fie că preferi să adopți un look mai casual sau unul mai elegant, paltonul trebuie să aibă o lungime medie, în niciun caz scurt. Nu-ți face griji, lungimea aceasta este una versatilă.

Accesorii care te reprezintă

Ajungem la zona accesoriilor. Încălțămintea, gențile trebuie să fie de calitate și alese în acord cu garderoba ta. Degeaba ai pus ochii pe niște ghete rock roșii dacă toată garderoba ta este mai degrabă una elegantă. Căci da, ne mai îndrăgostim și de lucruri total atipice pentru stilul nostru. Dar, dacă decizi să-ți schimbi stilul, poți începe de la accesorii. Mai ales că atât încălțămintea, cât și gențile pot reprezenta piese statement în ținutele tale.

Bijuterii statement sau nu?

S-a tot vorbit despre bijuteriile care să atragă atenția. Toți le recomandă. Un colier care să devină piesă centrală având ca fundal o cămașă clasică, simplă sau o rochie în culori neutre este una dintre cele mai frecvente alegeri stilistice. Chiar și așa însă, nu oricine poate purta o bijuterie statement. Dacă te simți mai bine în compania bijuteriilor mai discrete este la fel de corect din punct de vedere stilistic.

Lenjerie care te face să te simți bine

Pentru a te simți bine, lenjeria este la fel de importantă. Nu este un subiect tabu, dimpotrivă. Alege materiale de calitate, pentru că acestea stau cel mai mult în contact cu tine și în zonele cele mai sensibile. Croielile senzuale sunt și ele importante – și nu doar atunci când vrei să impresionezi în dormitor, ci în fiecare zi. Evident, senzualitatea este percepută diferit.

Lecții de automachiaj

Acum că am vorbit despre partea cea mai evidentă a stilului personal, să trecem la subtilități. Machiajul natural se poartă în 2019, însă secretul pe care trebuie să îl știi este că și acest machiaj natural este tot un machiaj. De la fondul de ten la fardul ales, totul trebuie să te reprezinte și să te ajute să obții în fiecare zi look-ul pe care ți-l dorești. Nu spune NU unor cursuri de specialitate. Durează una-două zile și înseamnă un upgrade semnificativ; prin urmare, investiția este perfect justificată.

Coafura perfectă

În aceeași idee, coafura ta trebuie să fie complementară stilului personal. Fie că te vopsești sau nu, că preferi un look îndrăzneț sau unul clasic, sfătuiește-te cu un hairstylist apreciat și nu vei regreta.

Îngrijirea tenului

O piele sănătoasă, hidratată, curată, luminoasă șterge câțiva ani de pe orice chip. Este important să ai grijă de tenul tău, chiar să faci câteva tratamente pe an pentru a ajuta tenul să-și recapete strălucirea. Factorii de mediu influențează negativ acest aspect, la fel și alimentația și stilul de viață. Tocmai de aceea, ritualul de îngrijire trebuie respectat zilnic. Alege produsele care ți se potrivesc și nu face experimente.

Șterge impactul sărbătorilor

Pentru că am ajuns aici, trebuie să numărăm și kilogramele. Mai mult decât atât, perioada sărbătorilor, dar și iarna în general, este una în care carbohidrații ne fac tot mai mult cu ochiul. Și dulciurile, mai ales că se întunecă repede, stăm mai mult în casă, tindem să fim mai sedentari, să ronțăim în fața televizorului. Florina Badea, health coach, spune că, în medie, în această perioadă acumulăm între 2 și 4 kilograme, care însă pot pleca în două săptămâni. „Este momentul să renunțăm la alcool, zahăr, sare în exces și să trecem la alimente ușoare, bogate în nutrienți și sărace în calorii. Carnea de curcan, peștele, brânza fără smântână, ouăle poșate sau fierte, iaurturi cu conținut redus de grăsime, fructe de sezon, pot fi și congelate, legume cu frunze verzi. Pâinea, de preferat de secară, dar neapărat în cantități reduse: 1-2 felii mici”, a explicat Florina Badea. Aceasta oferă și un exemplu de meniu: dimineața – două ouă fierte/poșate, o felie de pâine Wassa, două biluțe mici de mozzarela, câteva roșii cherry și cafea fără zahăr și fără lapte. La prânz: carne de curcan la cuptor cu broccoli făcut la abur, iar la cină doradă la grătar cu legume mexicane trase la wok. Pentru cele două gustări, specialistul recomandă un kefir mic, respectiv 1-2 mandarine mici.

Minte sănătoasă

Echilibrul mental este la fel de important ca și aspectul fizic. Pentru că alegerile vestimentare și stilul personal sunt mereu o proiecție a personalității. Prin urmare, fie că vorbim de mindfullness, de yoga, de mers la psiholog sau pur și simplu de o împăcare cu sine, felul în care ne vedem pe noi înșine este primul pas în a avea un stil personal fabulos.

… în corp sănătos și tonifiat

Un aliat important este mișcarea. Sportul. Fie că mergi la sală, că alergi în parcul din apropiere sau că te folosești de aplicații pentru a-ți tonifia corpul, este important să faci sport. Cel puțin 30 de minute pe zi sau, dacă preferi sala, de cel puțin 3 ori pe săptămână. Pare mult? Nu este, iar în momentul în care vei vedea beneficiile te vei motiva singură.

Albește-ți dinții

Este un truc simplu. Eficient și extrem de important. Atunci când zâmbetul nu mai are strălucirea de altădată, nu mai zâmbim cu aceeași naturalețe și parcă devenim din ce în ce mai puțin încrezători în noi. „Albirea dentară este procedura cu cea mai mare căutare din categoria esteticii dentare. Fumatul, consumul excesiv de cafea sau ceai, antibioticele luate în copilărie, consumul de alimente colorate sau doar moștenirea genetică ori îmbătrânirea influențează culoarea danturii. Pentru mulți pacienți, albirea dinților nu înseamnă numai recăpătarea zâmbetului strălucitor, ci chiar recăpătarea încrederii în sine”, spune medicul stomatolog Claudiu Lupașcu (Clinica LLL Dental). Potrivit acestuia, tehnica în domeniu a avansat atât de mult încât albirea dinților se poate face cu până la 10 nuanțe, procedurile care implică laserul durând undeva la 20 de minute. Însă munca ta nu se oprește aici. „Procedurile de cosmetică dentară se realizează cu rezultate spectaculoase, dar pentru a vă bucura cât mai mult timp de dinții dumneavoastră curați, vă recomandăm să renunțați la fumat și să evitați consumul de lichide și de mâncăruri care conțin coloranți. Puteți apela inclusiv la remediile naturale, adică la consumul de fructe și de legume crude, cum sunt merele și morcovii, deoarece acestea îndepărtează resturile alimentare de pe suprafața dinților și măresc producerea de salivă. Și, foarte important, nu uitați de vizitele periodice de igienizare, care sunt obligatorii pentru a vă putea păstra sănătatea și frumusețea zâmbetului”, a mai precizat medicul Claudiu Lupașcu.

Călătorește

Din categoria inspirație, călătoriile te pot ajuta
să-ți găsești stilul personal. Atunci când ești obligat să pui într-un bagaj de mici dimensiuni piese vestimentare versatile și totuși stylish, începi să-ți
regândești garderoba. Pentru că nu mai pleacă nimeni în vacanțe doar cu tricouri și jeanși. Cel puțin nu după o anumită vârstă.

Învață de la alții

Stilul nu se învață, însă te poți inspira de la alții. Fie că alegi să urmărești conturi de Instagram ale unor persoane stylish, ale unor branduri fashion sau cumperi reviste de modă, fă-o realist. Modelele sunt modele, nu s-a trezit nimeni machiat și coafat la 7 dimineața. Filtrele de pe social media înfrumusețează realitatea, așa că încearcă să vezi dincolo de aparențe. Urmărește felul în care sunt combinate texturi, culori, croieli. Sau poți merge chiar mai departe și apela la un consultant de stil sau merge la cursuri de specialitate. Sunt destul de multe disponibile, accesibile ca preț și ținute de persoane de referință din industrie, cum ar fi Ovidiu Buta sau Maurice Munteanu.

Cumpără sustenabil

Deși am lăsat acest aspect la final, este poate unul dintre cele mai importante. Indiferent dacă vorbim de haine, de accesorii, de make-up sau de orice altceva, este important să faci alegeri conștiente, nu impulsive, urmărind calitatea, și nu cantitatea. Curentul fast-fashion este depășit, dar nu pentru că suntem noi hipsteri, ci pentru că tot mai multă lume conștientizează că alegerile cumpătate, care să susțină industria locală, dar și spiritul sustenabilității pornesc în primul rând de la echilibrul cu sine. Nu ai nevoie de achiziții noi care să te valideze, ci mai degrabă de alegeri care să exprime cine ești cu adevărat. Acestea fiind zise, vă doresc un 2019 stylish!   

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă