Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

16 - 24 August: Campionatul Mondial de acrobaţie cu avionul de la Ploiești

România va găzdui, începând de miercuri până pe 25 august, la Aerodromul Strejnic din Ploieşti, a XIII-a ediţie a Campionatului Mondial de Acrobaţie cu avionul, potrivit unui comunicat de presă remis marţi, de Agerpres, de Aeroclubul României.

Share

Rl online 0 comentarii

14.08.2018 - 20:38

În competiţie s-au înscris, până în prezent, 57 de concurenţi din 18 ţări din Europa, America de Nord, Africa, Orientul Mijlociu.

Aceştia vor concura utilizând avioane de înaltă acrobaţie de mai multe tipuri printre care şi YAK 55 sau Sukhoi Su-31.

Zborurile de concurs se vor desfăşura zilnic, în perioada 16 - 24 august, între orele 10,00 şi 19,00, iar accesul publicului este liber în zona special amenajată.

Finalul evenimentului va fi marcat de o demonstraţie aeronautică care va avea loc pe Aerodromul Strejnic în data de 25 august.

România va fi reprezentată de opt concurenţi, respectiv George-Florin Rotaru, Andrei-Mihai Şerbu, Daniel Ştefănescu, Teodor Munteanu, Vlad-Alexandru Popescu, Alexandru Eparu, Ioan Ursu şi Lucian Pîntea.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, echipa României s-a clasat pe locul V, iar Andrei-Mihai Şerbu a ocupat locul IV în clasamentul individual.

Competiţia este organizată de Aeroclubul României împreună cu Federaţia Aeronautică Română, sub egida Federaţiei Aeronautice Internaţionale.

România a găzduit, în 2015, la Aeroclubul Teritorial Deva, Campionatul European de acrobaţie cu avionul. În 2019, în România va avea loc şi Campionatul Mondial de paraşutism - probe clasice şi Campionatul Mondial de acrobaţie cu planorul.

Comentarii