21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyle12 criterii pe care nu trebuie sa le omitem cand alegem carucioare...

12 criterii pe care nu trebuie sa le omitem cand alegem carucioare copii

Pe piata exista o multime de astfel de obiecte utile pentru confortul celor mici, iar din acest motiv, inainte de a fi luata o decizie de cumparare finala, orice parinte trebuie sa analizeze cat mai multe manuale de specialitate ce detaliaza toate proprietatile si accesoriile de care dispun carucioarele. Alegerea unor carucioare copii de cea mai buna calitate poate reprezenta un proces extrem de greu pentru parintii ce nu au experienta in domeniu

Pentru a face cea mai buna alegere, parintii trebuie sa tina cont de urmatoarele criterii extrem de importante.

Tine cont de aceste criterii inainte de a achizitiona carucioare copii

Centuri de siguranta

Centurile sunt extrem de importante pentru siguranta celui mic, iar din acest motiv trebuie acordata o atentie aparte acestei caracteristici a caruciorului perfect. Copilul trebuie sa fie mereu in siguranta, centurile fiind cele ce il mentin intr-o pozitie corecta ce nu ii va permite sa se rostogoleasca, sa se intoarca sau sa cada.

Roti

Trebuie sa fii extrem de atent la aspectul rotilor inainte de a achizitiona un carucior pentru copilul tau. Analizand mediul in care acesta va fi utilizat zilnic, vei putea lua decizia corecta. Trebuie sa ai in vedere atat marimea acestora cat si striatiile, pentru momentele in care te deplasezi prin locuri cu pietris ce s-ar putea infiltra la roti si ti-ar ingreuna deplasarea.

Frane

La fel ca in cazul automobilelor, si la carucioare calitatea franelor se afla pe primul plan. De acestea depinde siguranta celui mic si nu va trebui sa faci niciodata compromisuri din acest punct de vedere. In functie de tipul caruciorului ales, franele pot fi de doua tipuri: frane da mana si frane de picior, cele care se activeaza la fiecare roata in parte.

Copertina

Pentru a proteja copilul de soare, vant, ploaie si ninsoare, trebuie sa alegi un carucior cu o copertina de cea mai buna calitate, care sa reziste in timp si care sa nu permita trecerea razelor de soare sau precipitatiilor.

Manere

Poti achizitiona carucioare copii atat cu un maner cat si cu doua, in functie de preferintele tale. Daca vrei sa il manevrezi si cu o singura mana, alege un carucior cu un maner, iar daca nu te intereseaza acest aspect, il poti utiliza si pe cele cu doua.

Plierea cu o singura mana

Pentru mamele ce se deplaseaza singure cu cel mic este extrem de important sa poata plia caruciorul cu o singura mana. Asta le va ajuta sa il stranga atunci cand urca in masina sau in mijlocul de transport in comun, fara a avea nevoie de ajutorul celor din jur.

Spatar rabatabil

Schimbarea copilului este mult mai usoara atunci cand detii un carucior modern, cu spatar rabatabil, iar daca cel mic nu poate dormi in pozitia sezut si vrea neaparat sa stea intins, pe spate, un astfel de carucior va fi extraordinar.

Tavita

Pentru ca cel mic sa poata manca singur sau pentru a-si insira jucariile in fata, un carucior cu tavita este perfect. Ai intotdeauna grija ca tava sa se stranga usor, pentru a fi usor de curatat si pentru a nu deveni incomoda in anumite situatii.

Suport picioare

Daca cel mic prefera sa aiba mereu picioarele sprijinite, alege un carucior care sa aiba un suport stabil pentru picioare. Cu cat acesta va fi mai lat si mai dur, cu atat va i mai confortabil pentru copil.

Material

Desi majoritatea parintilor nu acorda prea multa importanta materialului din care este confectionat caruciorul, ar trebui sa stii ca de calitatea acestuia depinde sanatatea celui mic. Daca acesta va fi confectionat dintr-un material sintetic, pielea copilului va avea de suferit. Ai mare grija la aceasta caracteristica a caruciorului.

Cos

Pentru momentele in care vrei sa faci cumparaturi insemnate, un cos rezistent va fi cu adevarat util. De ce sa cari nenumarate pungi, pline de alimente grele, cand poti sa le asezi in cosul caruciorului? Ai grija ca acesta sa fie solid si sa nu se lase pana la sol in momentul in care este plin.

Amortizoare

Pentru confortul sporit al copilului, trebuie sa fii atent si la sistemul de amortizare. Cu cat acesta este mai bun, cu atat copilul se va simti mai bine.

Reutilizarea unui carucior folosit sau achizitia unui obiect nou?

Daca alegi sa folosesti in continuare caruciorul pe care l-ai utilizat si pentru copilul ce a crescut, trebuie sa ai mare grija la toate proprietatile acestuia. Inainte de a iesi cu el din casa si inainte de a-l plimba pe cel mic, verifica toate rotile, franele, materialul si suruburile, pentru ca acesta sa se afle in cele mai bune conditii, gata de a fi scos in lume. Un material ce se rupe usor, roti care scartaie sau frane care nu mai tin sunt dovezi clare ca trebuie sa renunti la vechiul obiect si sa achizitionezi pentru cel mic un nou carucior, modern si mult mai performant.

Daca ai dubii cu privire la magazinul din care doresti sa faci achizitia, acceseaza cu incredere aici si analizeaza produsele existente. In acest magazin online vei gasi cu siguranta un produs perfect, creat special pentru tine si pentru cel mic. Contacteaza expertii de la carucioaredecopii.ro, iar acestia te vor ajuta sa alegi carucioare copii perfecte dar si alte accesorii absolut necesare in cresterea celui mic.

 

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă