22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyle10 dispozitive de siguranța pentru a va proteja copiii

10 dispozitive de siguranța pentru a va proteja copiii

In fiecare an, copiii sunt raniți In casa și In jurul acesteia. Vestea buna este ca riscul de ranire poate fi redus sau prevenit folosind dispozitive de siguranța pentru copii și reamintind adultilor din casa sa activeze dispozitivele de siguranța dupa dezactivarea acestora.

Dispozitivele de siguranta sunt usor de gasit si sunt relativ ieftine. Pentru a fi eficiente, dispozitivele trebuie instalate corect. Urmați cu atenție instrucțiunile de instalare.

Iata cateva dispozitive de siguranța pentru copii care pot ajuta la reducerea accidentelor

1) Covoare dezinfectante profesionale: Previn raspandirea virusurilor si a bacteriilor.Folosite in mod corespunzator previn contaminarea spatiilor de locuit

2) Incuietori de siguranta pentru dulapuri si sertare.Ajuta la prevenirea accesului copiilor la medicamente, substante otravitoare etc.

3) Porti de siguranta .Previn caderile pe scari si impiedica copiii sa intre in incaperi care pot reprezenta un pericol pentru copii.

4) Dispozitive de limitare a temperaturii apei de la robinet.Nu setati dispozitivele la temperaturi mai mari de 45 grade Celsius.

5) Alarme de fum. Folositi alarme de fum la fiecare nivel al casei. Alarmele de fum sunt dispozitive de siguranța esențiale pentru protecția impotriva deceselor și ranilor provocate de incendiu. Verificați alarmele de fum o data pe luna pentru a va asigura ca funcționeaza. Schimbați bateriile cel puțin o data pe an sau luați In considerare utilizarea bateriilor de 10 ani pentru alarme.

6) Protectii pentru ferestre si plase de siguranta. Verificați frecvent aceste dispozitive de siguranța pentru a va asigura ca sunt sigure, instalate și Intreținute corect.

7) Ancore pentru mobila. Folosiți ancore pentru a evita inclinarea si rasturnarea mobilierului  și a aparatelor electrocasnice. Mobila, televizoarele etc. se pot rasturna și zdrobi copiii mici

8) Alarme pentru monoxid de carbon. Folosiți alarma pentru a preveni otravirea cu CO. Toți consumatorii de gaz ar trebui sa instaleze alarme de CO In apropierea zonelor de dormit. Schimbați bateriile cel puțin o data pe an.

9) Protectiile de colt. Utilizați bare de protecție de colț și margini pentru a preveni ranile cauzate de caderi pe marginile ascuțite ale mobilieruluil Aveți grija sa cautați bare de protecție care sa ramana montate in siguranța pe mobila

10) Capace de priza anti-electrocutare. Asigurați-va ca protecția de priza nu poate fi Indepartata cu ușurința de catre copii și ca este suficient de mare, astfel incat copiii sa nu se sufoce cu ele.

Cele mai citite

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă