13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyle1 mai la băi? Ce stațiuni balneare te așteaptă oricând

1 mai la băi? Ce stațiuni balneare te așteaptă oricând

Unii ca să dea o fugă până la mare, alții ca să urce pe munte, cei mai mulți ca să găsească pur și simplu un petic de iarbă verde, numai bun pentru un grătar. Dar ce-ar fi să petreci această mini-vacanță ca un împărat roman, adică într-una dintre stațiunile balneare ale României? Cu un card de credit poți să rezolvi drumul și cazarea. Dar ce stațiuni mai există în viață? Și unde poți să faci baie, chiar și la temperaturi sub 20 de grade? Iată câteva opțiuni.

Băile Felix

Era o vreme când aici se adunau turiști din toată Europa. Acum, doar românii se adună, dar chiar au ce găsi. Aici sunt cele mai moderne ștranduri din țară, cu ape termale care ating cu mult peste 35 de grade. Iar dacă n-ai neapărat chef de stat în apă, există și activități mai puțin acvatice. Plaja cu nisip te invită la bronzat, terenurile de volei și minifotbal la jucat, iar peisajele din zonă la plimbat.

Sovata

Dacă vrei o experiență cât mai aproape de natură, Sovata își deschide brațele în inima Transilvaniei. O combinație de peisaj incredibil, aer curat și liniște profundă face din Sovata o atracție pentru oricine. Dar adevărata atracție a zonei este lacul Ursu, singurul lac heliotermal din Europa. Concentrația minerală deosebită a apei captează foarte bine căldura soarelui. Mai precis, razele pătrund în adâncuri, dar căldura nu se evaporă. Ceea ce conduce la temperaturi de până la 50 de grade și la condiții perfecte pentru tratarea mai multor afecțiuni.

Căciulata

Ceva mai aproape de capitală, se ascunde altă zonă perfectă pentru tratamente naturale și recuperări medicale. În Căciulata-Călimănești, poți să tratezi afecțiuni metabolice, nutritive, gastro-intestinale și renale. Iar între sesiunile de tratamente, poți să îți bucuri ochii de peisajele pitorești de pe Valea Oltului. În zonă se mai află Biserica din Ostrov, Sihăstria de la Turnu și Mănăstirea Cozia.

Băile Tușnad

Este stațiunea supranumită „Mica Elveție”. Pentru că pur și simplu arată ca o vedere din inima Alpilor. Este cochetă, îngrijită și plină de beneficii pentru sănătate. Tratamentele cu ape minerale, de exemplu, sunt recomandate în special persoanelor cu afecţiuni ale inimii. Iar din 2013, Tușnadul dispune și de un centru balnear cu apă termală, care așteaptă turiști pe tot parcursul anului.

După atâta muncă, meriți o vacanță relaxantă. Iar 1 Mai pare momentul perfect, mai ales dacă legi ziua liberă cu vacanța de Paște. Ca să te bucuri din plin de ambele sărbători, apelează cu încredere la ofertele agențiilor de turism și folosește un card precum CardAvantaj pentru a-ți plăti vacanța mai ușor.

 

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă