36.4 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăCoronavirusZiarul NEW YORK TIMES consideră Biserica Ortodoxă vinovată de eșecul vaccinării

Ziarul NEW YORK TIMES consideră Biserica Ortodoxă vinovată de eșecul vaccinării

Celebrul cotidian new-yorkez lansează în această dimineață un atac dur la adresa Bisericii Ortodoxe române, pe motiv că anumiți clerici au susținut că vaccinurile sunt opera Diavolului.

„Oamenii ezită să se vaccineze, din cauza puternicelor forțe din online și din lumea reală a celor care se opun.” Este explicația corespondentei Natasha Frost în ediția de dimineață a The New York Times.

citește și: Singura rațiune a refacerii căsătoriei PNL-PSD: salvarea “nașului” Iohannis

România este descrisă ca a doua țară din Europa cu cea mai scăzută rată de vaccinare și cea mai mare rată de deces per capita din lume, ca urmare a infecției cu COVID-19 din ultimele săptămâni.

Aproximativ 44% dintre adulți au primit cel puțin o doză, devansând Bulgaria, aflată la 29%. În țările din UE rata de vaccinare este de 81%.

Autoarea articolului susține că dezordinea și corupția care au urmat comunismului i-au făcut pe mulți oameni să nu aibă încredere în guvernanți.  

Atac dur la adresa Bisericii Ortodoxe române

Venind în prelungirea campaniei de discreditare a Bisericii Ortodoxe, cotidianul de stânga din SUA critică Biserica Ortodoxă Română că nu și-a acordat sprijinul pentru campania de vaccinare. “Deși Patriarhul Daniel le-a recomandat enoriașilor să asculte de doctori, mulți clerici locali și unii episcopi influenți au denunțat vaccinurile, ca fiind opera Diavolului”, mai spune ziarista.

Mai multe organizații ale societății civile au lansat recent un atac fără precedent la modul cum s-a construit Catedrala Mânturii Neamului, atacul fiind adresat Marelui Alb, cum l-au poreclit cei de la recorder.ro

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Destinații de vis spun stop turiștilor

Ce determină această revoluție turistică și de ce localnicii fac alergie la turiști Penuria de locuințe, trafic, zgomot, poluare și gunoi, acestea sunt efectele supraturismului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă