37 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalZboruri anulate la aeroportul din Manchester, Marea Britanie, după o pană de...

Zboruri anulate la aeroportul din Manchester, Marea Britanie, după o pană de curent, duminică, 23 iunie 2024

Zboruri anulate în două terminale și sosiri deviate la aeroportul din Manchester, Marea Britanie, după o pană de curent, duminică, 23 iunie 2024

Zborurile la al treilea cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie au fost întârziate sau anulate duminică după o pană majoră de curent, a declarat operatorul aeroportului.

Grupul Aeroporturilor din Manchester, care operează și aeroporturile London Stansted și East Midlands, a declarat că Aeroportul Manchester a fost „afectat de o pană majoră de curent în zonă mai devreme în această dimineață.”

Curentul electric a fost acum restabilit la aeroportul internațional din nordul Angliei, dar pasagerii care urmau să călătorească din Terminalele 1 și 2 au fost sfătuiți să „nu vină la aeroport”, deoarece toate zborurile au fost anulate „până la noi ordine”.

Pasagerii pentru Terminalul 3 au fost sfătuiți să vină la aeroport ca de obicei, dar au fost avertizați că „ar putea fi afectați de întârzieri.”

Operatorul aeroportului a declarat că, deși pasagerii deja înregistrați erau programați să plece conform planului, perturbarea însemna că „unele bagaje ar putea să nu fie pe acele zboruri”.

„Vom colabora cu companiile aeriene și partenerii de manipulare pentru a reuni cât mai curând posibil pasagerii afectați cu bagajele lor”, a adăugat grupul.

Compania aeriană Jet2 – care operează din ambele terminale – a declarat că, pe lângă anularea zborurilor, nu a putut încărca bagajele în avioane, deoarece sistemul de bagaje al aeroportului rămânea „nefuncțional”.

Compania aeriană easyJet, care operează zboruri din Terminalul 1, a avertizat despre „cozi foarte lungi” la securitate și a spus că pasagerii pot urca în avion doar cu bagajele de cabină.

În plus, unele zboruri de sosire au fost deviate către alte aeroporturi, conform declarației aeroportului, inclusiv London Heathrow și Birmingham.

Unii pasageri au apelat la X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, pentru a descrie „haosul”, un pasager spunând că așteptau bagajele după aterizare după miezul nopții, iar altul spunând că erau „blocați în avion”.

Industria de călătorii din Marea Britanie a fost afectată de o serie de perturbări în ultimii ani, inclusiv probleme tehnice și acțiuni industriale care au afectat pasagerii feroviari și aerieni.

Luna trecută, o întrerupere națională a porților electronice de imigrare a cauzat întârzieri lungi pentru mii de pasageri.

În august anul trecut, țara a înfruntat cea mai gravă perturbare a controlului traficului aerian din ultimii aproape zece ani din cauza unei defecțiuni tehnice.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă