24.9 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternațional„Women TechEU” - Finanțare de 10 milioane EURO pentru a sprijini întreprinderile...

„Women TechEU” – Finanțare de 10 milioane EURO pentru a sprijini întreprinderile nou-înființate din domeniul tehnologiei deep-tech conduse de femei

Comisia Europeană a lansat de curând cea de-a doua cerere de propuneri pentru „Women TechEU”. Primul proiect-pilot a fost de succes în 2021.

În acest an, aproximativ 130 de startup-uri deep-tech (tehnologie bazată pe progrese și inovații științifice radicale) care sunt conduse de femei vor primi finanțare de 10 milioane de euro, dar și servicii care vor accelera dezvoltarea companiilor. Astfel, femeile pot deveni lideri în domeniul tehnologiei.

„Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: Am primit un răspuns foarte pozitiv la acest prim proiect-pilot, cu aproape 400 de candidaturi din întreaga UE și din țările asociate. Sunt mândră că sprijinim în prezent 50 de întreprinderi ambițioase conduse de femei din 16 țări. Este un pas uriaș în direcția cea bună, pentru a elimina disparitatea de gen în domeniul tehnologiei profunde și a încuraja femeile să își atingă adevăratul potențial.Companiile „deep-tech” conduse de femei ar trebui să construiască ADN-ul european al inovării, iar anul acesta vom sprijini și mai multe dintre acestea,” a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

„Women TechEU” este un program care sprijină companiile nou-înființate conduse de femei. Pe lângă un grant de 75.000 de euro, finalistele primesc îndrumare și mentorat prin intermediul programului CEI privind rolul de lider al femeilor.

Candidaturile sunt deschise până la 4 octombrie 2022, ora 18:00 (ora Bucureștiului). Women TechEU este una dintre inițiativele UE menite să sprijine și să capaciteze femeile din domeniul tehnologiei și al inovării, inclusiv prin Premiul anual al UE pentru femeile inovatoare și noul program Women Leadership al CEI, transmite CE într-un comunicat de presă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Planul Urbanistic General al Capitalei a fost anulat în instanță

Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei a fost anulat în instanță, printr-o decizie a Tribunalului București. Decizia instanței anulează Hotărârea Consiliului General al Municipiului București...

Cel mai bun program educațional din UE este “Traista cu sănătate”, desfășurat în România

Cel mai bun program educațional din UE este “Traista cu sănătate”, desfășurat în România. Acest titlu a fost acordat de Comisia Europeană. Programul „Traista cu...

Planul Urbanistic General al Capitalei a fost anulat în instanță

Planul Urbanistic General (PUG) al Capitalei a fost anulat în instanță, printr-o decizie a Tribunalului București. Decizia instanței anulează Hotărârea Consiliului General al Municipiului București...
Ultima oră
Pe aceeași temă