9.5 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeEconomieAutoVW va începe construcția modelului Trinity la fabrica din Zwickau, iar Golf...

VW va începe construcția modelului Trinity la fabrica din Zwickau, iar Golf electric va fi dezvoltat la Wolfsburg

Volkswagen va construi așteptatul model Trinity EV la fabrica sa din Zwickau, Germania, și un Golf electric cu baterii la uzina principală din Wolfsburg, a anunțat vineri producătorul auto.

Modelul electric Trinity este un proiect emblematic al mărcii VW care va lupta împotriva dominației Tesla pe piața mașinilor electrice. Acesta va folosi noua platformă software SSP a grupului, despre care VW spune că va permite autonomia de Nivel 4, ceea ce înseamnă că mașina se va putea conduce singură.

VW plănuise inițial să construiască o fabrică de 2 miliarde de euro (2,1 miliarde de dolari) pentru model în apropierea sediului său din Wolfsburg. Vineri, producătorul auto a declarat că nu este nevoie de o nouă fabrică după ce și-a modificat alocările viitoare de producție.

În schimb, Wolfsburg va construi o versiune electrică a hatchback-ului Golf bazată pe arhitectura SSP, a spus VW. Fabrica va produce, de asemenea, un Tiguan electric începând cu 2026.

Trinity EV ar fi trebuit să fie lansat în 2026, dar la scurt timp după preluarea mandatului, CEO-ul grupului VW, Oliver Blume, a presat pentru proiect pentru a reduce presiunea asupra subsidiarei de software Cariad, aflată în dificultate.

VW a cheltuit milioane pentru a converti fabrica din Zwickau, care a construit cândva mașini Trabant, în hub-ul EV pentru mașini electrice, bazat pe platforma sa MEB. Fabrica produce modelele VW ID3, ID4 și ID5 alături de Cupra Born, Audi Q4 E-tron și Audi Q4 Sportback E-tron.

Pe măsură ce vânzările de vehicule electrice în Europa încetinesc din cauza costurilor mai mari ale energiei și a stimulentelor guvernamentale mai mici, VW reduce producția la fabrică și reduce locurile de muncă.

Consiliul de supraveghere al grupului VW, format din 20 de membri, a aprobat vineri planurile de alocare a vehiculelor ale conducerii pentru marca VW până în 2028.

Decizia de a atribui producția de golf electric către Wolfsburg vine în timp ce marca depune măsuri de economisire cerute de Blume. Cererea mare anticipată pentru Golf EV întărește argumentul pentru menținerea nivelurilor de personal ridicate, deoarece un pachet de securitate a locurilor de muncă garantat de sindicat se termină în 2029.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...

SUA va prelua, de anul viitor, controlul Portului Constanța

Autoritatea Vamală Română, condusă de președintele Ioan Cupă, a făcut astăzi un anunț, oarecum surprinzător, prin care Statele Unite ale Americii vor prelua...

Comisia juridică din Senat, pentru ridicarea imunității lui Cîțu

Comisia juridică a Senatului a acordat, în unanimitate, un punct de vedere favorabil solicitării DNA referitoare la efectuarea urmăririi penale în cazul fostului premier...
Ultima oră
Pe aceeași temă