10.1 C
București
joi, 28 octombrie 2021

VW va avea cea mai mare reţea pentru fabricarea de vehicule electrice din Europa

Fabricile VW din Emden şi Hanovra ar urma să fie transformate pentru producţia de vehicule electrice până în 2022. Deja la Zwickau se produc maşini electrice. VW a alocat 1,2 miliarde de euro pentru formarea profesională a celor 7.700 de angajaţi de la Zwickau.

Angajaţii de la Emden (unde se produce acum modelul Passat) şi Hanovra au primit asigurări că locurile lor de muncă sunt garantate până în 2029, dar compania va încerca să-şi reducă numărul de angajaţi la aceste unităţi prin pensionări anticipate.

Volkswagen a anunţat investiţii de peste 34 de miliarde de euro (38,4 miliarde de dolari) în dezvoltarea serviciilor de mobilitate, a vehiculelor electrice şi a maşinilor fără şofer până în 2022.

„Ne îndreptăm spre o accelerare a producţiei de vehicule electrice. Emden şi Hanovra vor fi fabrici model în Germania. Împreună cu Zwickau, ele vor forma cea mai mare reţea pentru fabricarea de vehicule electrice din Europa”, a afirmat Gunnar Kilian, membru al Consiliului de Administraţie al VW.

Săptămâna aceasta, directorul general al grupului Volkswagen, Herbert Diess, anunţa că firma a pus la punct o platformă pentru vehicule electrice şi a definitivat un program de achiziţii de baterii care să îi permită să producă 50 de milioane de astfel de maşini.

În anul 2017, întregul grup Volkswagen a vândut la nivel mondial un număr de aproximativ 10,7 milioane autovehicule, ceea ce i-a permis să ocupe titlul de cel mai mare producător auto din lume.

Herbert Diess a precizat pentru Automobilwoche că platforma de vehicule electrice a fost „programată” pentru 50 de milioane de unităţi, adăugând că şi achiziţiile de baterii au fost pregătite pentru acest număr.

„Am cumpărat baterii pentru 50 de milioane de vehicule”, a subliniat Herbert Diess.

Acesta a mai spus că producătorul german poate realiza importante economii de scară şi, în consecinţă, va oferi vehicule electrice mai ieftine decât grupul american Tesla.

Un purtător de cuvânt de la VW a subliniat că numărul menţionat de Herbert Diess se referă la obiectivul teoretic de termen lung pentru platforma de vehicule electrice MEB a constructorului german. Actuala platformă de vehicule a grupului Volkswagen, denumită MQB, a generat vânzări de 50 milioane de vehicule, în principal vehicule cu motoare cu combustie internă, răspândite pe mai mulţi ani de vânzări şi în rândul a mai multe mărci, a precizat purtătorul de cuvânt. Volkswagen a alocat 50 miliarde de euro pentru achiziţionarea de baterii a reiterat purtătorul de cuvânt.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Ultima oră
Pe aceeași temă