20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiVine canicula. Un val de aer tropical va lovi țara noastră -...

Vine canicula. Un val de aer tropical va lovi țara noastră – Care vor fi cele mai afectate zone

În următoarele 4 săptămâni România va fi izbită de un val de aer tropical, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie, conform prognozei din intervalul 28 iunie – 25 iulie 2022.

Meteo 28 iunie – 4 iulie 2022

Valorile termice vor fi mult mai mari față de cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și nord-vestice. 

Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale, nordice și la munte. Excepție va face sud- estul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, scrie observatornews.

Meteo 4 – 11 iulie 2022

La nivelul întregii țări, temperatura media a aerului va înregistra temperaturi mai ridicate decât cele normale, iar cantitățile de precipitații vor fi, teoretic, apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Meteo 11 – 18 iulie 2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate pentru această perioadă decât cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Meteo 18 – 25 iulie 2022

Pe întreg teritoriul României, mediile valorilor termice vor fi peste cele normale, iar cantitățile de precipitații pentru perioada aceasta vor fi deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia vor avea cel mai mult de suferit, deoarece acolo se vor înregistra cele mai mari temperaturi. Ploile vor fi slabe cantitativ, iar la umbră temperaturile vor atinge 35-38 de grade Celsius, cu posibile valori resimţite de peste 40 grade Celsius.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cele mai aglomerate Vămi în weekendul prelungit de Sfânta Maria

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost ieri, 13 august, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire,...

Aproape 4.400 de ucraineni au cerut azil în România

De la începerea conflictului din țara vecină, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. În ultimele 24 de ore a fost depusă o...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 172: Zelenski spune că armata lui Putin bombardează constant zona centralei nucleare

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, seara trecută, în discursul către naţiune, că forţele ruse "organizează provocări constante cu bombardarea teritoriului centralei nucleare şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă