26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaZelenski dezaprobă total ideea de concesii pentru a pune capăt războiului cu...

Zelenski dezaprobă total ideea de concesii pentru a pune capăt războiului cu Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins miercuri (25 mai) sugestiile ca țara sa să renunțe la teritorii și să facă concesii pentru a pune capăt războiului cu Rusia, declarând că ideea e similară cu aceea care a vizat potolirea Germaniei naziste în 1938.

Comentariile furioase ale lui Zelenski vin în timp ce trupele ucrainene se confruntă cu o ofensivă nouă în două regiuni din est, pe care separatiștii vorbitori de limbă rusă le-au capturat în parte în 2014.
Colegiul editorial al New York Times a declarat pe 19 mai că o pace negociată ar putea impune Kievului să ia niște decizii grele, având în vedere că o victorie militară decisivă nu este realistă, iar fostul secretar de stat american Henry Kissinger a sugerat săptămâna aceasta la Forumul Economic Mondial din Davos că Ucraina ar trebui să lase Rusia să păstreze Crimeea, pe care a anexat-o în 2014.

Zelenski nu vrea să audă de concesii pentru a pune punct războiului cu Rusia, spunând că se repetă situația de la Munchen din 1938

„Orice ar face statul rus, veți găsi întotdeauna pe cineva care spune „Să luăm în considerare interesele sale””, a spus Zelenski într-o comunicare video, târziu în noapte.
„ Se lasă impresia că domnul Kissinger nu are 2022 în calendar, ci 1938 și crede că vorbește cu un public nu din Davos, ci din München”.
În 1938, Marea Britanie, Franța, Italia și Germania „au suspinat” la München pentru un pact care i-a oferit dictatorului nazist Adolf Hitler teritorii în Cehoslovacia de atunci, ca parte a unei încercări eșuate de a-l convinge să renunțe la extinderea teritorială ulterioară.
Cu invazia sa ajunsă în a patra lună, Rusia are încă doar câștiguri limitate de arătat pentru cele mai mari pierderi militare din ultimele decenii, în timp ce o mare parte a Ucrainei a suferit devastări pe măsură ce Moscova intensifică atacurile pentru a compensa progresul său lent.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis, întâlnire de ultimă oră la Madrid, cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele Klaus Iohannis are, joi, o întâlnire bilaterală cu omologul turc, Recep Tayyip Erdogan, în marja participării la summitul NATO de la Madrid, transmit...

Anunțul lui Mircea Geoană despre Joe Biden

Mircea Geoană a fost prezent la summitul NATO de la Madrid unde a avut discuții cu președintele SUA, Joe Biden. Într-o postare publică, secretarul general...

Peste 50 de curse aeriene au avut întârzieri joi pe aeroportul Otopeni

Un număr de 56 de curse aeriene au avut, joi, întârzieri de peste 30 de minute pe aeroportul Henri Coandă Otopeni, iar mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă