26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăȘtiințăVIDEO: Un startup din California a creat un nou vehicul spațial

VIDEO: Un startup din California a creat un nou vehicul spațial

O companie startup din Los Angeles și-a dezvăluit prototipul său, funcțional, un rover lunar de generație următoare, care este la fel de rapid ca vechiul „moon buggy” al NASA, dar proiectat să facă mult mai mult.

Vă prezentăm roverul lunar FLEX – Roverul de dimensiunea unei mașini este construit de Venturi Astrolab din California. Este conceput pentru a fi utilizat în programul Artemis al NASA și poate fi condus de astronauți sau cu telecomandă.

Jaret Matthews, fondator și CEO Venturi Astrolab, spune:

„Lucrul cu adevărat interesant este că permite desfășurarea multor activități în absența astronauților. Timpul astronautului este, desigur, cu adevărat prețios. Vor fi la suprafață doar zile întregi, cel puțin în prima fază, la primele misiuni. Prin urmare, este important să existe platforme care pot face lucruri precum construcția, implementarea infrastructurii, desfășurarea științei și explorarea chiar înainte de sosirea astronauților.”

Dacă NASA adoptă FLEX și platforma sa modulară de încărcare utilă pentru Artemis, acesta va deveni primul rover capabil să transporte pasageri pe suprafața lunară de la Apollo 17 încoace.

„NASA este interesată să aibă o prezență umană susținută în cele din urmă pe Lună, așa că este important să avem active și echipamente care să poată dura mult timp, mult mai mult decât, de exemplu, misiunile Apollo, care au durat doar câteva zile la un moment dat. Deci FLEX are o baterie și un sistem de energie solară, așa că va colecta energia solară pentru a-și reîncărca bateriile. Și există o capacitate suficientă a bateriei nu numai pentru a susține un EVA de opt ore cu astronauți potriviți, ci și o capacitate de energie suficientă pentru a supraviețui nopții lunare de la Polul Sud, care poate fi între 100 și 300 de ore.”

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

Biden a confundat Suedia cu Elveţia la summitul NATO

Preşedintele american Joe Biden a vorbit joi în faţa presei despre invitaţia de aderare la NATO adresată Finlandei şi Suediei, dar când a menţionat-o...

Percheziții în Capitală și în mai multe județe, într-un dosar privind Start Up Nation

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) efectuează, astăzi, peste 40 de percheziţii în Bucureşti şi în alte şapte...
Ultima oră
Pe aceeași temă