26.9 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: UE este îngrijorată că tensiunile din Taiwan vor escalada

VIDEO: UE este îngrijorată că tensiunile din Taiwan vor escalada

Cel mai înalt diplomat al Uniunii Europene (UE) a declarat că orice escaladare a tensiunilor în strâmtoarea Taiwan este o „preocupare extraordinară” pentru întreaga lume.

„Suntem aici și facem apel la toată lumea pentru a evita o escaladare a acestei situații, dar și pentru a evita un accident care ar putea provoca o situație mult, mult mai periculoasă”, a declarat șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, în timpul unui interviu acordat presei în capitala Cambodgiei, Phnom Penh.

Călătoria președintelui Camerei Reprezentanților din Statele Unite, Nancy Pelosi, în Taiwan, insula autoguvernată pe care Beijingul o consideră a sa, a determinat Beijingul să organizeze exerciții cu focuri reale în apele din jurul Taiwanului, cinci rachete aterizând în zona economică exclusivă (ZEE) a Japoniei.

Borrell s-a aflat la Phnom Penh pentru a participa la întâlniri bilaterale cu Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) pentru a discuta despre consolidarea cooperării economice.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 168: țara vecină spune că Moscova dorește racordarea centralei din Zaporojie la Crimeea

UPDATE, ora 09:44: Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova,...

MozaiQ: Creștere a numărului de mesaje homofobe

Asociația MozaiQ, organizație comunitară LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender), avertizează că valurile de homofobie și transfobie s-au întețit în ultimele trei săptămâni,...

Copil mort într-un accident produs pe DN2

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc în această dimineaţa pe DN 2, în zona...
Ultima oră
Pe aceeași temă