18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Ucraina se pregătește să trimită acasă trupurile soldaților ruși

VIDEO: Ucraina se pregătește să trimită acasă trupurile soldaților ruși

Autoritățile militare ucrainene au încărcat vineri, în vagoane frigorifice, cadavrele soldaților ruși colectate după luptele din regiunile Kiev și Cernihiv.

Volodymr Lyamzin, șeful cooperării civil-militare din Ucraina, a declarat că țara sa acționează în conformitate cu dreptul internațional și este pregătită să returneze trupurile Rusiei. El a adăugat că Ucraina este pregătită să își recupereze și ea decedații, însă până acum nu a existat niciun dialog cu Rusia.

Lyamzin a declarat pentru Reuters că serviciile de aplicare a legii au prelevat mostre biologice de pe cadavre și că experții Interpol se numără printre cei care lucrează la trenurile frigorifice.

El a mai spus că există mai multe trenuri frigorifice staționate în diferite regiuni din Ucraina, unde sunt păstrate cadavrele soldaților ruși.

Câteva sute de cadavre erau depozitate în instalația filmată de Reuters.

Moscova numește invazia sa în Ucraina o „operațiune militară specială” pentru a demilitariza un vecin care îi amenință securitatea. Ucraina neagă că ar reprezenta o amenințare și spune că Rusia duce un război de agresiune care a ucis mii de civili, a dezrădăcinat milioane de alte persoane și a distrus orașe și localități de la începutul conflictului, la sfârșitul lunii februarie.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Românii investesc în imobiliare. Specialiștii anticipează creșteri ale prețurilor până la final de an

Cererea de pe piața imobiliară a fost în creștere în primele trei luni ale anului, conform analizei făcute de agenția imobiliară cu acoperire națională...

Tom Cruise, la Cannes: „Fac filme pentru marele ecran” – VIDEO

Tom Cruise, starul filmului Top Gun, a spus că este adeptul filmelor de marile ecrane. Declarația a fost suținută în timpul unui masterclass care...

Comisia va oferi 248 milioane EUR pentru țările care primesc refugiați

Comisia a decis să pună 248 milioane EUR la dispoziția unui număr de 5 state membre care au fost cele mai afectate la începutul...
Ultima oră
Pe aceeași temă