25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Ucraina cere Turciei să rețină o navă sub pavilion rusesc

VIDEO: Ucraina cere Turciei să rețină o navă sub pavilion rusesc

Ucraina a cerut Turciei să rețină cargoul Zhibek Zholy, sub pavilion rusesc, care transporta o încărcătură de cereale ucrainene luate din portul Berdyansk, ocupat de Rusia, potrivit unui oficial ucrainean și unui document văzut vineri de Reuters.

Oficialul din cadrul Ministerului ucrainean de Externe, citând informații primite de la administrația maritimă a țării, a declarat că nava Zhibek Zholy, cu o capacitate de 7.146 dwt, a încărcat prima rund[ de aproximativ 4.500 de tone de cereale din Berdyansk, despre care oficialul a spus că aparține Ucrainei.

Într-o scrisoare datată 30 iunie către Ministerul Justiției din Turcia, biroul procurorului general al Ucrainei a declarat separat că Zhibek Zholy a fost implicat în „exportul ilegal de cereale ucrainene” din Berdyansk și s-a îndreptat spre Karasu, Turcia, cu o încărcătură de 7.000 de tone, ceea ce reprezintă o încărcătură mai mare decât cea citată de oficial.

Parchetul general ucrainean a cerut Turciei să „efectueze o inspecție a acestei nave maritime, să confiște mostre de cereale pentru examinare criminalistică, să ceară informații privind locația acestor cereale”, se arată în scrisoare, adăugând că Ucraina este pregătită să efectueze o anchetă comună cu autoritățile turce.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 172: Zelenski spune că armata lui Putin bombardează constant zona centralei nucleare

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, seara trecută, în discursul către naţiune, că forţele ruse "organizează provocări constante cu bombardarea teritoriului centralei nucleare şi...

Cele mai aglomerate Vămi în weekendul prelungit de Sfânta Maria

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost ieri, 13 august, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire,...

Încă o semifinală la Europene pentru David Popovici

David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. Popovici, campionul mondial la 200 m...
Ultima oră
Pe aceeași temă