18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Rusia distruge un centru de ajutor în regiunea Harkov

VIDEO: Rusia distruge un centru de ajutor în regiunea Harkov

Un centru umanitar din orașul Dergachi din regiunea Harkov, nu departe de orașul Harkov, a fost distrus de ruși.

Primarul din Dergachi, Viaceslav Zadorenko, a declarat că racheta a lovit la ora 2:20 dimineața, rănind ușor o persoană.

„Ieri după-amiază am fost loviți de un URAGAN”, a declarat el pentru Reuters, referindu-se la un sistem rusesc de rachete cu lansare multiplă. „Din fericire, bomba nu a explodat, evitându-se astfel victimele. Iar în această seară, aceleași ținte au fost din nou lovite. După cum putem vedea, Palatul Culturii este aproape complet distrus”.

Zadorenko a declarat că această clădire fusese folosită pentru a depozita instrumente de ajutor înainte de a fi distribuite comunității locale.

Pompierii au intervenit, în timp ce voluntarii locali au lucrat pentru a salva materia primă, spunând că alte zone în care fuseseră depozitate alimente au fost acoperite de dărâmături.

Lovitura asupra Palatului Culturii și bombardamentele rusești aproape zilnice arată cât de vulnerabile rămân unele zone periferice la aproape două săptămâni de la o contraofensivă ucraineană care a pus capăt barajelor asupra orașului Kharkiv din apropiere, al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

6 plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru pentru sezonul turistic 2022

Șase plaje românești au primit distincția Steagul Albastru în 2022 din partea Fundaţiei de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu o plajă în plus față...

Soluția magistraților timișoreni: Dominic Fritz face angajări ilegale

Primarul Timișoarei este învins a doua oară în instanță de către membrii sindicatului din Primărie. A încercat, prin fel de fel de vicleșuguri, să...

Românii investesc în imobiliare. Specialiștii anticipează creșteri ale prețurilor până la final de an

Cererea de pe piața imobiliară a fost în creștere în primele trei luni ale anului, conform analizei făcute de agenția imobiliară cu acoperire națională...
Ultima oră
Pe aceeași temă