24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: Regina Elisbeta, probleme de sănătate. Nu a fost prezentă la ceremonia...

VIDEO: Regina Elisbeta, probleme de sănătate. Nu a fost prezentă la ceremonia de deschidere a parlamentului

Prințul Charles și prințul William, moștenitorul tronului britanic, au fost marți, 10 mai, în centrul atenției în cadrul ceremoniei de deschidere a parlamentului, înlocuind-o pe regina Elisabeta, în vârstă de 96 de ani, care a lipsit de la marele eveniment din cauza unor probleme de sănătate.

În condițiile în care regina a fost nevoită să se retragă pentru prima dată în aproape 60 de ani, Charles a intervenit pentru a citi agenda legislativă a guvernului la Palatul Westminster, fiind pentru prima dată când își asumă o astfel de sarcină constituțională majoră.

Regina, cel mai în vârstă și cel mai longeviv monarh din lume, a fost absentă de la aproape toate evenimentele publice de profil înalt din ultimele luni. Ea a fost nevoită să lipsească de la discurs din cauza unei recidive a problemelor de mobilitate.

Charles, care a participat la deschiderea parlamentului alături de mama sa în ultimii ani, a purtat o uniformă de amiral pentru a citi ordinea de zi de pe tron. În timp ce regina anunța „Guvernul meu va”, prințul Charles spunea „Guvernul Majestății Sale va…”.

Deschiderea de stat a Parlamentului este un eveniment de mare fast, care, în mod tradițional, o regina vine escortată de soldați călare, în timp ce Coroana imperială de stat și alte însemne regale ajung înainte, cu o altă trăsură.

Ceremonia, care are loc primăvara sau după alegerile naționale, întruchipează separarea veche de secole a puterii între Coroană, Camera Comunelor aleasă, Camera Lorzilor și sistemul judiciar.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă