21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: Regina Elisabeta participă la un spectacol hipic la Windsor

VIDEO: Regina Elisabeta participă la un spectacol hipic la Windsor

Regina Elisabeta a Marii Britanii, care a fost nevoită să lipsească de la deschiderea oficială tradițională a parlamentului la începutul acestei săptămâni, a apărut în public vineri, 13 mai, pentru a participa la un concurs de cai în apropierea casei sale.

Elisabeta, în vârstă de 96 de ani, a lipsit de la marea ceremonie a parlamentului, din cauza unor probleme de mobilitate.

Ea și-a făcut apariția destul de rar în public de când a fost spitalizată pentru o noapte în octombrie anul trecut pentru o boală nespecificată, iar apoi medicii i-au spus să se odihnească. De atunci, ea și-a îndeplinit atribuțiile fie de la distanță, fie în persoană, în casa sa de la castelul Windsor.

Însă vineri, ea a fost fotografiată zâmbind fericită de pe scaunul pasagerului din față al mașinii sale Range Rover în timp ce urmărea câțiva dintre caii săi care concurau la Royal Windsor Horse Show, care are loc pe terenul privat al castelului său.

Ulterior, ea și-a ocupat locul în tribune în aplauzele mulțimii, mergând cu ajutorul unui baston.

Cele patru zile de evenimente de la Windsor, care au început joi, includ „Un galop prin istorie”, cu peste 500 de cai și 1000 de artiști și este conceput ca un omagiu adus celor 70 de ani de domnie ai reginei.

Finala va avea loc duminică, 15 mai, când se așteaptă ca regina să participe, iar actorii Tom Cruise și Helen Mirren se numără printre vedetele britanice și internaționale care vor lua parte la eveniment.

Aceasta dă startul festivităților pentru a marca Jubileul de Platină, care vor culmina cu patru zile de evenimente naționale începând cu 2 iunie.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...
Ultima oră
Pe aceeași temă