19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: Putin și Raisi se află în Turkmenistan pentru un summit

VIDEO: Putin și Raisi se află în Turkmenistan pentru un summit

Președintele rus Vladimir Putin a sosit miercuri (29 iunie) în capitala Turkmenistanului, Ashgabat, la o zi după ce a început o călătorie de două zile în străinătate, prima de când a ordonat intrarea trupelor în Ucraina, în urmă cu patru luni.

Pe lângă întâlnirea cu președintele turkmenistanului, Serdar Berdymukhamedov, Putin participă la un summit al națiunilor caspice din care fac parte și liderii Azerbaidjanului, Kazahstanului și Iranului.

Putin a avut marți discuții în capitala Tadjikistanului, Dușanbe, cu omologul său tadjik, Emomali Rahmon, problemele de securitate fiind în centrul discuțiilor lor. Rahmon este un aliat apropiat al Rusiei și cel mai longeviv conducător al unui fost stat sovietic.

Ultima călătorie cunoscută a lui Putin în afara Rusiei a fost o vizită la Beijing la începutul lunii februarie, unde el și președintele chinez Xi Jinping au dezvăluit un tratat de prietenie „fără limite” cu câteva ore înainte ca ambii să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Rusia afirmă că a trimis trupe în Ucraina la 24 februarie pentru a degrada capacitățile militare ale vecinului său și pentru a elimina naționaliștii, dar și pentru a apăra vorbitorii de limbă rusă din regiunile estice.

Ucraina și Occidentul spun că ceea ce Moscova numește „operațiunea sa militară specială” este de fapt o acaparare de teren în stil imperial.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...
Ultima oră
Pe aceeași temă