21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: Proteste în Turcia. Un politician de opoziție a fost condamnat

VIDEO: Proteste în Turcia. Un politician de opoziție a fost condamnat

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă la un miting la Istanbul pentru a protesta față de condamnarea lui Canan Kaftancioglu, un important politician al opoziției turce.

Manifestanții din cartierul central Maltepe au intonat cântece și au fluturat steagurile opoziției și pe cel național. Kaftancioglu, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Conduce filiala din Istanbul a Partidului Republican al Poporului (CHP) și este una dintre cele mai puternice voci din cadrul acestuia.

În 2019, ea a jucat un rol important în alegerile municipale din oraș, în urma cărora CHP a preluat primăria, care fusese deținută în ultimii 25 de ani de Partidul AK al președintelui Tayyip Erdogan și de predecesorii săi islamiști.

Independența judiciară a Turciei a fost în centrul atenției în ultimii ani, în special de la o reprimare a sistemului judiciar și a altor organisme de stat după o lovitură de stat eșuată în 2016 și trecerea la o președinție executivă anul trecut.

Instanța supremă a țării a menținut trei condamnări într-o hotărâre făcută publică la începutul acestei luni, dar a redus pedeapsa cu închisoarea la patru ani, 11 luni și 20 de zile.

În conformitate cu legislația turcă, sentințele sub cinci ani sunt suspendate, iar doi experți juridici au declarat pentru Reuters că Kaftancioglu nu va fi încarcerat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...
Ultima oră
Pe aceeași temă