25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: Proteste în Sydney cu privire la decizia avortului din SUA

VIDEO: Proteste în Sydney cu privire la decizia avortului din SUA

Mii de australieni s-au alăturat sâmbătă protestelor zgomotoase din întreaga țară împotriva anulării de către Curtea Supremă a Statelor Unite a dreptului constituțional al femeilor la avort.

Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat săptămâna trecută hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973, restabilind capacitatea statelor individuale de a interzice avortul.

„Suntem aici pentru a apăra drepturile femeilor din Australia și din întreaga lume. Milioanelor de femei din Statele Unite li s-au luat drepturile și suntem furioase din această cauză”, a declarat Liz Walsh, una dintre organizatoarele protestului din Melbourne, poliția estimând participarea la aproximativ 15.000 de persoane.

Ca și în Statele Unite în prezent, în Australia, legile privind avortul sunt stabilite de state. Cel mai populat stat al țării, New South Wales, a legalizat avortul abia în 2019 – fiind ultimul care a făcut acest lucru. Australia de Sud interzice clinicile private de avort. Termenul limită după concepție pentru accesarea avortului chirurgical și furnizarea de servicii de avort variază de la un stat la altul.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:08

VIDEO: Ierusalim – Atac armat asupra unui autobuz plin cu evrei

Un bărbat înarmat a rănit duminică șapte persoane care se aflau la bordul unui autobuz ce transporta evrei în Orașul Vechi din Ierusalim, au...

Constănţeanca Sabrina Maneca-Voinea, campioană europeană la gimnastică

România a obţinut medalia de aur la proba de sărituri de la Campionatul European desfăşurat la Munchen, în Germania. Constănţeanca Sabrina Maneca-Voinea şi-a adjudecat...
00:01:00

VIDEO: Explozie într-o zonă comercială din Erevan, Armenia – Cel puțin 20 de persoane rănite

Două explozii au străpuns duminică, 14 august, un depozit de artificii dintr-un centru comercial din capitala armeană Erevan, provocând moartea unei persoane și rănirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă