19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: Proteste în Belgia și greve din cauza creșterii costului vieții

VIDEO: Proteste în Belgia și greve din cauza creșterii costului vieții

Zeci de mii de persoane s-au adunat luni, 20 iunie, în centrul Bruxelles-ului pentru a protesta împotriva costului vieții. Grevele au forțat aeroportul din Bruxelles să anuleze toate zborurile care trebuiau să decoleze și au oprit multe servicii de autobuz din întreaga țară.

Sindicatele au declarat că aproximativ 80.000 de persoane s-au alăturat protestului.

Aeroportul din Bruxelles a declarat că nu a putut permite plecarea zborurilor de pasageri, deoarece acțiunea sindicală s-a extins la personalul de securitate. Transportul public local a funcționat cu servicii minime.

Inflația a ajuns la 9% în iunie în Belgia, reflectând creșterile puternice ale prețurilor din alte părți, în mare parte din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, care a afectat aprovizionarea cu cereale și a provocat o creștere a costului energiei.

Prim-ministrul Alexander De Croo a declarat că lucrătorii belgieni sunt mai bine protejați decât omologii lor din majoritatea celorlalte țări ale Uniunii Europene, deoarece salariile sunt la zi cu inflația.

El a declarat pentru postul public de televiziune RTBF că guvernul a prelungit până la sfârșitul anului măsurile de reducere a taxei de vânzare pentru gaz, electricitate și combustibil.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă