23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO: Papa Francisc, probleme din ce în ce mai mari la genunchi

VIDEO: Papa Francisc, probleme din ce în ce mai mari la genunchi

Papa Francisc se chinuia din nou să meargă când a sosit la Vatican pentru audiența generală săptămânală, suferind de o acutizare a durerii la genunchi.

CITEȘTE ȘI – Papa Francisc: „Am nevoie de un shot de tequila pentru durerea mea de la genunchi”

Papa, în vârstă de 85 de ani, a suferit o acutizare a durerii la genunchiul drept, pe lângă o problemă de sciatică, care provoacă, de asemenea, dureri la nivelul picioarelor.

După ce a salutat mulțimea din papamobilul din Piața Sfântul Petru, pe care l-a condus până în spatele platformei care dădea spre mulțime, a mers încet, ținându-se de brațul a doi asistenți, șchiopătând în timp ce se apropia de scaunul său aflat la aproximativ 11 metri distanță.

La finalul audienței, suveranul pontif s-a ridicat cu greu de pe scaun și a fost din nou ajutat de doi asistenți să se întoarcă la papamobil.

La 5 mai, suveranul pontif a folosit pentru prima dată un scaun cu rotile în public și de atunci a folosit unul în timpul audiențelor private și publice.

Starea de sănătate a lui Francisc a forțat amânarea unei călătorii în Liban de luna viitoare, dar el urmează să mai facă două călătorii în iulie, una în Sudanul de Sud și în Republica Democratică Congo, iar cealaltă în Canada.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă